Arxiu

Torna el Festival “Amb So de Cobla” amb una gran varietat de propostes fusionant sonoritats i grups diferents

La programació obre un ventall de combinacions amb la intencionalitat de difondre la música de cobla més enllà del format tradicional

El Festival “Amb So de Cobla” torna a Palamós, del 3 al 7 d’agost, amb la seva 5a edició. Enguany s’han programat un total de vuit concerts i actuacions, comptant amb una gran varietat de propostes que fusionaran la cobla amb sonoritats i grups diferents. Les actuacions es realitzaran a la plaça de Josep Sarquella, espai on es podran garantir les mesures sanitàries.

La cinquena edició pretén transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats i ritmes. Obrint un ventall de combinacions possibles, amb la intencionalitat de difondre la música de cobla més enllà de les audicions de sardanes i expressar-ne la sonoritat dels seus instruments fora del format de cobla convencional.

La programació de la 5a edició

L’edició d’enguany quedarà inaugurada, el pròxim 3 d’agost, amb l’espectacle del Quartet Mèlt amb la Cobla Contemporània, una oportunitat per gaudir de la barreja d’un jove quartet vocal amb so de cobla. L’endemà serà el torn del 21è Concert de la Costa Brava (Memorial Ricard Viladesau) amb els Montgrins i La Principal de la Bisbal.

El dijous 5 d’agost, el festival ens presenta dues propostes relacionades amb el coreògraf Manuel Cubeles, en l’any del seu centenari. La primera compta amb l’actuació de la Cobla de Cambra de Catalunya, en un concert titulat “Les músiques de Josep Cubeles” i la segona, serà l’espectacle d’ Esbart Marboleny, amb “La difícil senzillesa”, que evoca la figura de Joaquim Sierra.

 

“La cinquena edició vol transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats i ritmes. Obrint-nos un ventall de combinacions possibles”

 

També comptarà, el divendres 6 d’agost, amb la presència de l’artista barcelonina d’origen guineà Nakany Kanté, amb el cantautor osonenc Guillem Roma, acompanyat per la cobla Marinada. L’espectacle proposa un diàleg entre cultures on incorpora el so, instruments i arranjaments de la cobla cantat en llengua mandinga, susho i malinké. Seguidament, actuaran Paula Grande i Anna Ferrer, on presentaran el seu disc Vega.

L’edició d’enguany finalitzarà amb l’Energia Cobla de Palafrugell, la qual estrenarà “De la contemporaneïtat a la tradició”, mostrant diferents sonoritats de la cobla des de visions clàssiques i contemporànies. I l’actuació de Guillem Roma amb la Cobla Marinada, una suma inèdita i especial que evoca la màgia de diferents paisatges amb una unió acústica plena de matisos i riquesa musical.

“Amb So de Cobla” és l’únic festival a Catalunya dedicat al so de la cobla, únic i autòcton català, sense perdre de vista els seus orígens tradicionals, però, entenent, no només els seus usos clàssics, sinó també adaptat a altres gèneres musicals. Les entrades es poden reservar de forma gratuïtat a la web del festival.

 

L' (a)phònica torna impulsant la creació artística del territori

 

Publicitat

INS BISBE SIVILLA

C/. Valldebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

Visita el web

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/