Arxiu

Bones previsions per Setmana Santa

Bones previsions d’ocupació a les comarques gironines per a aquesta Setmana Santa. El sector hoteler preveu arribar al 80% a la Costa Brava centre i a Girona i Rodalia. A la Costa Brava sud se situarà en el 78% i a l’Alt Empordà, serà lleugerament inferior, amb un 68%.  A l’interior, la previsió és que la comarca de la Garrotxa fregui el 75% d’ocupació, el Ripollès el 69%, la Selva interior el 63% i la Cerdanya el 51%. Les dades revelen que el visitant optarà més per destins de costa i de ciutat que de muntanya perquè aquest any la Setmana Santa cau més tard.
L’ocupació es concentrarà entre el 18 i el 22 d’abril, tenint en compte que la majoria d’allotjaments turístics obriran dijous. Els turistes visitaran tres dies de mitjana les zones costaneres i dos les de muntanya, interior i la ciutat de Girona. El dia que es preveu una major entrada de visitants serà el divendres 19 d’abril.

Pel que fa al perfil dels turistes, el sector preveu que siguin estades eminentment familiars, parelles de mitjana edat i participants del torneig internacional de futbol base MIC.  Sobre la seva procedència, un 51% seran catalans i un 20% de la resta de l’estat espanyol. D’altra banda, s’espera un 29% de turistes de països de la Unió Europea com França, el Regne Unit i Alemanya.

La majoria de contractacions, el 60%, s’han fet directament amb els establiments mentre que el 40% restant hi ha fet a través de touroperadors o plataformes de reserva per Internet. Els preus també s’han mantingut força estables. El 75% dels establiments enquestats han assegurat no haver apujat els preus de les habitacions. El 25% restant ho han fet en un 2%.

Les previsions apunten a una ocupació similar a la de l’any passat, sobretot a les zones de muntanya, interior i a Girona. A la costa, en canvi, s’espera que sigui una mica més alta.  Pel que fa a la restauració, els establiments de la demarcació preveuen una ocupació del 70%. El divendres a la nit, dissabte al migdia i a la nit i diumenge al migdia són els dies que esperen més afluència de clients.

Optimisme als allotjaments de l’àrea metropolitana de Barcelona

El motiu principal és el calendari: la festivitat arriba gairebé un mes més tard, i això ha disparat les reserves. A la costa maresmenca, aquesta Setmana Santa tardana els juga a favor gràcies a l’obertura de més establiments que l’any passat. Gairebé 9 de cada 10 ja han aixecat la persiana, que mantindran oberta fins passat l’estiu. Així ho destaca el president del Gremi d’Hostaleria de la comarca, Jordi Noguera, que també celebra que el calendari els faci coincidir amb nombroses competicions esportives de disciplines tant diverses com futbol, natació o btt.

Aquesta coincidència de factors fa que a hores d’ara les reserves als hotels se situïn en una mitjana del 85% al conjunt de la Setmana Santa, amb previsió que a última hora la xifra pugi fins el 87%. Noguera també ressalta que els juga a favor el fet que l’endemà del Dilluns de Pasqua sigui Sant Jordi. “Tenim força reserves que s’allarguen cinc dies, des de Divendres Sant fins dimarts, sobretot turisme de proximitat”, relata el president dels hotelers del Maresme, que constata que els visitants de l’Aragó són els que més s’estan decantant per aquesta opció.

Pel que fa al perfil dels turistes, el 60% són estrangers, molts dels quals vinculats a les competicions esportives. França, Alemanya, Anglaterra i Irlanda són els principals països de procedència, mentre comencen a despuntar els turistes que venen de Bèlgica, Holanda i Dinamarca. Pel que fa al 40%, corresponent als visitants nacionals, hi predomina el perfil familiar.

Satisfacció a Sitges amb el 85% de llits plens

Al Garraf, el Gremi d’Hostaleria de Sitges afronta la Setmana Santa amb “optimisme” gràcies al calendari, ja que a aquesta època de l’any el turisme d’esquí ja va a la baixa. “Quan la Setmana Santa Cau al març, les pistes encara estan obertes. En canvi, a l’abril, i si tenim en compte la calor provocada pel canvi climàtic, els destins de platja ho tenim tot de cara”, apunta el president del sector a Sitges, Oskar Stöber.

Per ara, les reserves se situen al voltant del 70% durant els primers dies de la setmana, mentre que el percentatge d’ocupació arriba al 85% als hotels més cèntrics a partir de Dijous i Divendres Sant fins Dilluns de Pasqua. Unes dades que superen, amb molta distància, el 50% de places reservades que el sector tenia just abans de la Setmana Santa del 2018.

Satisfets amb la previsions, el hotelers de Sitges auguren que l’ocupació mitjana acabarà sent fins i tot més elevada. I és que els últims anys han comprovat un auge de les reserves d’última hora, amb una tendència que cada cop va a més. “Hi ha molta gent que espera, fins i tot, a l’últim dia per decidir si vindrà, ja que estan pendents de la previsió meteorològica”, apunta Stöber, que confia que el sol s’imposarà i atraurà més turistes a últim moment.

Pel que fa a la procedència, es mantenen les característiques tradicionals d’aquesta època de l’any a Sitges, amb predomini del turisme nacional. Respecte els visitants internacionals, aquests representen un 30% dels hostes, i provenen sobretot de França, Anglaterra i Alemanya.

Bungalows gairebé plens

Els càmpings de la demarcació de Barcelona preveuen una bona ocupació aquesta Setmana Santa. Segons el president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Francesc José Caballé, les reserves de bungalows segueixen creixent aquest 2019 fins a situar-se en el 95%. Pel que fa a les parcel•les, les previsions del sector xifren l’ocupació en el 70%.

“Es tracta de dades millors que les de 2018”, assegura Caballé que reconeix que en el que cas de les parcel•les el volum de visitants dependrà del temps que faci. En aquesta línia, el responsable de l’entitat explica que les nevades que s’han registrat en les darreres setmanes han afavorit a seduir els fans que volen gaudir fins l’últim moment del turisme d’esquí amb les poques pistes que queden obertes.

Pel que fa a la procedència dels visitants, Caballé assegura que la pràctica totalitat de les reserves corresponen a ciutadans de Catalunya. De fet apunta que el turisme interior ha crescut exponencialment. Per contra, explica que l’afluència de persones d’altres punts de l’Estat s’ha reduït i es troba “sota mínims”. Caballé considera que aquest descens es deu a que “la gent prefereix altres destins més novedosos”, tot i que reconeix que “potser tampoc els interessa venir per la situació que s’està vivint a Catalunya”.

Finalment, assenyala que el percentatge de visitants estrangers que escolliran Catalunya per Setmana Santa “serà baix” perquè “en la majoria de països no tenen les mateixos dies festius” que aquí.

Foto: Joan Maria Arenaza

Publicitat

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Centres Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/