Arxiu

Torra demana donar una resposta basada en “l’irrenunciable dret a l’autodeterminació” després del 28-A

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat que un cop hagin passat les eleccions del 28-A els catalans donin una resposta democràtica basada en el dret a l’autodeterminació, que considera “irrenunciable”. En un acte d’homenatge a familiars de víctimes de judicis de guerra franquistes a Santa Coloma de Farners, Torra ha assegurat que la sentència contra els presos independentistes al Suprem “està dictada” i assegura que “el judici de la vergonya” s’acabarà transformant en el de la “gran indignació”. “Hem de construir una resposta en positiu a tot el què està passant per poder mirar amb dignitat als nostres fills i nets”, ha reblat. Durant l’acte, el president ha entregat a 39 familiars de processats pel franquisme els documents que constaten l’anul•lació dels Consells de Guerra.

En el seu discurs, el president de la Generalitat ha comparat la situació que es vivia aleshores amb la “repressió” actual. En aquest sentit, Torra ha demanat als catalans que tinguin “la mateixa dignitat” que van tenir les víctimes d’aquella època. “Volem viure en pau i en justícia perquè volem ser lliures, i tal i com heu traslladat als vostres fills aquella dignitat, també nosaltres hem de fer-ho”, ha assenyalat.

Un Torra emocionat ha recordat els presos independentistes i els que han marxat. El president ha lamentat l’actitud de l’estat espanyol i ha assegurat que les sentències contra ells “ja estan dictades”. Per això ha cridat a respondre de manera “democràtica” un cop hagin passat les eleccions del 28 d’abril.

El president ha recordat la seva trobada amb la premi Nobel de la Pau Jody Williams. Torra ha recordat que “cal traslladar al món aquesta injustícia”. “Ella em deia que cada vegada que ens ataquen, ataca també els drets humans, i això és cert”, ha lamentat.

125 documents d’anul•lació 

L’acte ha servit també per homenatjar 125 veïns de Santa Coloma de Farners que van ser víctimes de Consells de Guerra franquistes, i a qui la Generalitat ha emès un document signat per l’aleshores conseller Carles Mundó, que anul•la els judicis.

A l’escenari de l’Auditori de Santa Coloma, però, només hi han pujat 39 familiars d’aquests afectats. Tots ells han rebut una ovació tancada per part de les més de 500 persones que omplien la instal•lació.

Per la seva banda, l’alcalde de la localitat, Joan Martí ha destacat la importància de l’acte ja que ho considera una “qüestió de justícia”. “Sabem que arriba molt tard, que s’hauria d’haver fet abans, però el més important és que s’acaba fent justícia per a tots aquests veïns de Santa Coloma”, ha reblat.

Escoltar Quim Torra:

Publicitat

INS BISBE SIVILLA

C/. Valldebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

Visita el web

Segur Blanes

C/. Asturies, 19

17300 – Blanes

T. 972357001

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/