El Govern s’adhereix a un conveni per promoure la transformació digital del món educatiu

El Govern ha aprovat aquest dimarts subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el ministeri homòleg per promoure “la programació i transformació digital educativa” i reduir la bretxa digital. El projecte, ‘Educa en Digital’, té com a objectiu emprendre iniciatives que donin suport a la transformació digital, com ara la dotació de dispositius, l’adequació de les competències del personal docent o l’aplicació de la intel·ligència artificial a l’educació personalitzada. Així, el Govern s’adhereix al conveni marc ‘Educa en Digital’ i per desplegar-lo a Catalunya disposarà de 21 milions d’euros aportats pel Ministeri d’Educació provinents de fons europeus i per la Generalitat.

Entre les actuacions que preveu el conveni i que sorgeixen arran de l’experiència de la covid en el món educatiu hi ha, per exemple, dotar els centres docents d’ordinadors portàtils o connexió a Internet per a prestar-los a alumnes vulnerables.

El conveni ‘Educa en Digital’ complementa el desplegament del Pla d’educació digital per a Catalunya 2020-2023, presentat recentment pel Departament d’Educació i que té també l’objectiu de millorar la competència digital de l’alumnat, el professorat i els centres educatius.

El Govern no redueix hores lectives als majors de 55

Un altre acord aprovat aquest dimarts és el que manté les condicions de l’horari setmanal per al professorat major de 55 anys.

Com ja es va anunciar al juliol, per tant, el Govern no reduirà les dues hores lectives d’aquests professors el proper curs per la situació de pròrroga pressupostària, que “impossibilita”, com ja va passar els dos anys anteriors, que es faci efectiva la reducció de dues hores lectives per aquest col·lectiu.

Pel que fa a l’horari no lectiu, es manté la reducció de dues hores en la franja de permanència al centre.

Categories: Ensenyament.