Arxiu

XVIII Jornades de l’Arròs

Lloret és molt més que una de les primeres destinacions turístiques d’ Europa. Ha estat un poble mariner, amb una història feta per gent esforçada, des de pescadors i terrassans, a grans armadors i a indianos que van anar a fer les amèriques. Tot aquest passat ha deixat un pòsit d’històries i de vivències que han donat forma al Lloret d’avui. Acompanyant a aquesta història hi ha el patrimoni gastronòmic. I de tota la munió de plats que son comuns a molts llocs del litoral, n’hi ha un que és típicament lloretenc: l’arròs de l’Art .

Aquest arròs condensa tota la cuina popular marinera d’uns homes i unes dones que treballaven de sol a sol per a mantenir l’economia familiar. Desprès de “La Tirada a l’Art”, amb l’arròs, la tomata, els alls i la ceba, vi rosat i el peix que ells mateixos pescaven, (pegells, calamars i altres peixos de roca) un dels “eixaugadors” (eixaugar vol dir, precisament, treure l’art de pesca, la xarxa de l’aigua) cuinava, a la platja mateix, per a ell i per als seus companys i per a tots els qui en volien, un arròs olímpic. Com diu l’Esteve Fàbregas: “Un arròs de l’art a Canyelles, era un menjar dels déus que un no oblidava mai més” .

Les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de Lloret són un homenatge a l’esmentat “arròs de l’art”, i alhora, pretenen donar a conèixer l’excel·lent gastronomia de qualitat dels restaurants i hotels del municipi. Les organitzen l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, el Gremi d’Hostaleria de Lloret i Lloret Turisme.

Les jornades d’enguany apleguen a 26 dels més destacats Restaurants i Hotels de Lloret, i, com sempre, els restauradors i hotelers que hi  participen ho fan amb una gran i variada oferta gastronòmica de qualitat, tant amb cuina tradicional com amb cuina innovadora. La creativitat dels cuiners lloretencs ens sorprèn en cada nova edició de les jornades. Tant els participants fidels com les noves incorporacions dissenyen o adapten receptes que donen color i sabor a les taules dels nostres establiments de restauració, amb uns excel·lents menús que estan adaptats a tot tipus de butxaques, doncs els preus oscil·len entre els 29€ i els 52€.

Escoltar crònica d’Anna Carlos:

Convidat especial:

A les Jornades de l’Arròs d’aquest any tenen com a convidats especials l’Institut Ramon Coll i Rodés, on des del curs 2007/2008, s’imparteixen cicles de la família d’hostaleria.

Inicialment van començar amb el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i, amb els anys, han anat ampliant la seva oferta formativa amb els cicles formatius de grau mitjà de Serveis en restauració, el de Forneria, pastisseria i rebosteria, aquest amb sistema DUAL, i amb el de Grau Superior de Gestió en allotjaments turístics també en sistema DUAL.

Any rere any han anat formant grans professionals del sector què, a dia d’avui, comparteixen els seus coneixements i il·lusió per l’ofici amb empreses del sector. A més, ofereixen un servei de restaurant a la seva aula d’aplicació, de dimarts a divendres, on els alumnes presenten les seves elaboracions i les seves capacitats de servei a les persones que venen a compartir la classe amb ells.

Si voleu tastar i compartir una estona amb ells i veure com posen en pràctica els seus aprenentatges, podeu anar a l’aula d’aplicació situada a les instal·lacions de l’Hotel Evenia Olympic de Lloret de Mar. Podeu fer la vostra reserva per telèfon al 674075140 o bé per correu electrònic a hostaleria@insramoncoll.cat.

 

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/