Arxiu

XIX Festival de Música Clàssica Santa Florentina

El castell de Jalpí d’Arenys de Munt torna a acollir el Festival de Música Clàssica Santa Florentina. Seran deu concerts al llarg del mes d’agost.

Aquest és el programa:

4 d’agost

Gala d’Estrelles

Quatre extraordinàries veus que triomfen en els principals teatres i auditoris del nostre país i del món, acompanyats per un dels repertoristes i òpera coach més reconeguts de la seva generació, han preparat una variada programació composta per àries de G. Rossini, W.A. Mozart, G. Bizet, G Donizatti, P.I.Txaikovski, etc.

5 d’ agost

Concert de piano amb Hiroo Sato

Seguint fidel amb un dels principis del festival, de promocionar i donar a conèixer al nostre públic a joves promeses que ja han demostrat el seu gran nivell, guanyant importants concursos nacionals i internacionals, aquest any l’organització ha convidat al pianista japonès Hiroo Sato, guanyador entre altres del Concurs Internacional de piano Maria Canals 2016. Hiroo ens delectarà amb W.A. Mozart a la primera part i amb la cèlebre “Appassionata” de L.V. Beethoven.

11 d’agost

Händel Festival Orquestra

Orquestra formada per músics graduats en conservatoris de gran prestigi i acadèmies de música procedents d’Alemanya, Polònia i Espanya. Desprès d’una gira per Alemanya, Polònia, Holanda, Irlanda, França, Espanya, EUA i Corea del Sud, sota la batuta del mestre Horst Sohm, han confeccionat per al nostre festival un programa del qual destaquem la “Música Acuática” i la “Música para los reales fuegos artificiales” G.F. Händel, Vivaldi i G.F. Telemann.

12 d’agost

Merel Quartet&Daniel Blanch

Aquest quartet de corda, elogiat en nombroses sales, emissores de ràdio i festivals d’ Europa per la seva consciència estilística, la seva maduresa d’expressió, i el domini de la forma, juntament amb un dels pianistes més importants del nostre país, (guanyador d’importants concursos nacionals i internacionals i convidat en importants auditoris d’Europa), ens interpretaran el Quartet per a corda “La muerte y la doncella” de F. Schubert i el quintet per a piano n. 2, Op. 81 de A. Dvorák.

14 d’agost

Ara Malikian i el seu grup

Per tercer any consecutiu i en aquesta ocasió acompanyat per set excel·lents músics, l’extravagant violinista libanès ens presenta un concert on el protagonista és el violí, que un segle enrere va salvar al seu avi del genocidi perpetrat per Turquia, combinant a Bach amb Led Zeppelin i combinacions pròpies. Un exòtic concert de llum i so.

17 d’agost

Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra

L’ONCA, fundada l’any 1992 ha estat dirigida per importants directors com ara Lord Yehudi Menuhin en el seu 80è aniversari, J. Casas, A. Ros Marbá, E. Colomer, S. Brotons, M. Conti. Ha actuat a Andorra, Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Alemanya i Portugal. Un dels seus impulsors va ser el violinista Gerard Claret, guanyador d’importants concursos i convidat per importants directors en continuades gires pel món sencer, l’any 1998 li va ser atorgada la “Creu de Sant Jordi”.

18 d’agost

Recital d’Albert Guinovart

Considerat com un dels millors pianistes del nostre país, Albert Guinovart és conegut també pels seus musicals “Mar i cel”, “Flor de nit”, “Desconcerto Grosso”, “Gaudí” i “Scaramouche”. Ha compost les òperes “Atzar” , “Alba Eterna” i el ballet “Terra baixa”, així com música per a pel·lícules. Actualment és professor d’orquestració i composició l’ESMUC i acadèmic numerari de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Ens delectarà amb un programa molt exigent i que requereix un gran virtuosisme, compost per F. Chopin, F. Liszt i S. Rakhmàninov.

19 d’agost

Giorquestra. Música de cinema

Creada el 2012, sempre ha col·laborat amb solistes nacionals i internacionals de primer nivell. La GIORQUESTRA es destaca per la seva versatilitat amb el propòsit d’acostar la música a nous públics. Marc Timón, considerat com un dels compositors més brillants i actius de la seva generació, ha estat guardonat en nombrosos premis nacionals i internacionals. Tindrem ocasió de sentir en directe arranjaments de coneguts temes musicals de pel·lícules com “Indiana Jones”, “The piano”, “Titanic”, “Memòries d’Àfrica”, “El padrí”, “Gladiator”, “La vida és bella”, etc.

25 d’agost

Polifònica de Puig-Reig

Entre altres importants premis i amb motiu del seu 25è aniversari, el 1993 se’ls va atorgar la “Creu de Sant Jordi” de la Generalitat de Catalunya. Amb repertori ampli i variat, inclou totes les èpoques i estils, des de cors d’òpera (la seva última participació ha estat en el Teatre Tívoli de Barcelona en “Carmina Burana”, una producció de La Fura dels Baus). En el nostre festival cantaran els més coneguts cors d’òpera, musicals, sardanes corals, etc.

26 d’agost

Gala de tenors

Com segueix sent habitual en el nostre festival, la tradicional Gala de Tenors tancarà la dinovena edició. Tres grans i potents veus, acompanyats una vegada més pel mestre Ricardo Estrada, ens presenten un programa d’àries d’òpera, sarsuela, música napolitana i catalana.

Publicitat

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/