Arxiu

Visites institucionals arran del Temporal Glòria

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha visitat aquest dissabte el Maresme per observar sobre el terreny els desperfectes causats pel Gloria. En declaracions als mitjans, Illa ha reiterat que dimarts s’aprovarà al Consell de Ministres un primer paquet d’ajudes. Ha avançat que el reial decret que es va aprovar el passat mes de setembre, arran del DANA, permetrà mobilitzar els recursos “de forma immediata i fins al mes de març”. Pel que fa a la quantitat, ha dit que caldrà esperar a la reunió amb els ministeris implicats. “El Govern actua amb lleialtat amb les administracions locals i autonòmiques i està mobilitzant recursos per actuar d’una manera ràpida i eficaç”, ha afegit.
Illa, que ha volgut expressar les seves condolences als familiars de les víctimes mortals, ha posat en valor la tasca dels cossos d’emergències. Ha reiterat la voluntat del seu Govern de treballar “amb totes les administracions, locals i Generalitat”.

A parer del responsable de Sanitat, després del viscut, cal “una reflexió obligatòria. “El que hem de fer és preparar-nos per uns temporals que malauradament seran més freqüents”, ha dit. Per aquesta raó ha apel·lat a la importància de la Declaració davant l’Emergència Climàtica i Ambiental a Espanya, que va aprovar dimarts el Consell de Ministres, i en la que el Govern es compromet a adoptar 30 línies d’acció prioritàries, cinc d’elles en els primers 100 dies, per a combatre el canvi climàtic amb polítiques transversals.

Visita d’Àngels Chacón a Lloret de Mar

La Generalitat prioritzarà els municipis afectats pel temporal Gloria a l’hora de concedir les ajudes turístiques. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha subratllat que el Departament compta amb dues línies de subvencions, una de 20 MEUR per a actuacions en el sector turístic i una altra a través dels plans de foment territorial de turisme, dotada amb 6 MEUR. Chacón, que aquest divendres s’ha reunit amb el sector turístic a Lloret de Mar, ha destacat que donaran prioritat a les àrees “més perjudicades” per la borrasca i que, en paral·lel, el Govern també preveu impulsar un pla específic destinat a pal·liar les conseqüències del temporal. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha destacat que la borrasca ha causat desperfectes importants, sobretot al passeig de Fenals, i reclama rapidesa a les administracions per tenir-los reparats abans que comenci la temporada amb més afluència de turistes.

La consellera ha comprovat els desperfectes que el temporal ha causat a Lloret de Mar i, després, s’ha reunit amb representants del sector hoteler, comercial i de la restauració de la Costa Brava per conèixer de primera mà les conseqüències de la borrasca. Àngels Chacón s’ha compromès a prioritzar els establiments dels municipis més afectats pel temporal a l’hora de concedir subvencions.

En concret, de la línia d’ajuts de 20 MEUR que financen actuacions en l’àmbit del turisme, dels 6 MEUR dels plans de foment territorial de turisme i dels 3 MEUR que es destinen a bonificacions d’interessos de crèdits.

Chacón ha especificat que aquest és el “marge de maniobra” del Departament però que, en paral·lel, el Govern està creant un pla específic i que coordinarà les diferents conselleries i agents implicats. “Des de la transversalitat hem de coordinar-nos i prioritzar”, ha afirmat. A més, també exposa que reclamaran a l’Estat que posi fil a l’agulla a l’hora d’activar fons d’ajut i mobilitzaran els fons europeus possibles.

La consellera també ha volgut llançar un missatge de “tranquil·litat” sobretot cap als països emissors i ha assegurat que Catalunya, com a destinació, superarà aviat el temporal i estarà a punt per l’arribada de turistes.

Chacón també ha subratllat que el Departament ha supervisat durant el temporal el restabliment del subministrament elèctrica: “Ara estem per sota dels mil afectats però a principis de setmana en teníem 600.000”. Segons la consellera, recuperar la totalitat del subministrament es complica per la dificultat d’arribar en algunes zones on han caigut torres i per les afectacions en algunes infraestructures, que han quedat “molt malmeses”.

Demana rapidesa

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha afirmat que el treball intens de les brigades municipals han permès recuperar la normalitat “aparent” a la població però que hi ha desperfectes importants, sobretot al passeig de Fenals. Lloret està acabant de quantificar els danys però Dulsat ja avança que caldrà “estirar les palanques necessàries” per demanar rapidesa a les administracions responsables, en el cas de Fenals, l’Estat.

Segons l’alcalde, la prioritat és que tots els desperfectes estiguin arreglats com més aviat millor perquè “d’aquí res” començarà a incrementar l’afluència de turistes a la població. Ara hi ha uns 6.000 dels 30.000 llits dels quals disposen els establiments turístics de la població.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/