Arxiu

Veïnes de Mataró proposen millores d’enllumenat amb perspectiva de gènere en carrers foscos

Veïnes de Mataró proposen millores d’enllumenat amb perspectiva de gènere en carrers foscos

Una marxa de dones ha recorregut els principals carrers i places del centre de Mataró, amb l’objectiu de detectar aquells punts més foscos o amb enllumenat deficient, per tal de fer arribar a l’Ajuntament propostes de millora de la il·luminació pública de la ciutat amb perspectiva de gènere. La iniciativa sorgeix del propi consistori, que ha demanat a les veïnes que facin aportacions que podran ser incorporades als projectes d’enllumenat pendents d’execució i on no s’hagi tingut en compte aquest punt de vista femení.

La regidora d’Igualtat de Mataró, Marisa Merchan, celebra la implicació ciutadana en el disseny d’una ciutat “més amable” en la que ningú se senti en desavantatge a l’hora de circular per un carrer o un altre en funció de la seva il·luminació .

A la marxa exploratòria nocturna han participat una quinzena dones del centre de Mataró –també hi ha participat algun home–, que han analitzat l’enllumenat existent al carrers més cèntrics i a l’entorn de la plaça de les Tereses, on l’Ajuntament preveu fer properament una reforma de l’enllumenat de la via pública.

L’objectiu de la iniciativa és millorar la percepció de la seguretat ciutadana durant la nit i, especialment, entre el col·lectiu femení. “Tothom ha de poder transitar a peu sense tenir la sensació que queden racons amagats on pugui haver-hi persones amb conductes poc correctes”, explica la cap del servei d’Igualtat de Mataró, Montse Balaguer.

Des de l’Ajuntament de Mataró animen a que iniciatives com aquesta es puguin anar succeint en les diferents barris de la ciutat, sobretot allà on estigui previst fer actuacions de millora, per tal de poder incorporar les propostes de les dones, sota la perspectiva de gènere, i que no estiguessin ja contemplades en la fase de projecte.

En aquest sentit, les opinions recollides serviran al Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament per tal d’auditar les instal·lacions existents i, si és el cas, replantejar les actuacions a desenvolupar en la fase d’obra. Després de l’exploració del centre es faran marxes similars a la zona d’oci nocturn i a barris com Cerdanyola i Rocafonda.

“Volem mirar la ciutat amb les ulleres liles”, ha comentat la regidora d’igualtat, Marisa Merchan, que reconeix que sovint en el sí de l’administració pública no hi ha hagut prou transversalitat en la feina de les diferents regidories per aplicar la perspectiva de gènere en cadascuna de les accions que es duen a terme.

“La relació amb altres àrees de l’Ajuntament havia estat escassa i és en els darrers anys quan s’han començat a preocupar per aquestes temes”, afegeix la cap del servei d’Igualtat. Durant la marxa d’aquest dimecres, les veïnes han assenyalat ja punts amb il·luminació deficient del centre que seran objecte d’anàlisi a l’àrea de Via Pública.

Escoltar Merchan i Balaguer:

 

 

 

 

Publicitat

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2023© Ràdio Marina · Disseny web: F/