Arxiu

Una quinzena de països celebren Sant Jordi

Itàlia, Bèlgica, Estats Units, el Regne Unit, França, Rússia, Canadà, Alemanya, Mèxic, República Txeca, Finlàndia, Romania, Sèrbia, Irlanda i Hongria celebraran la diada de Sant Jordi amb diverses activitats i parades de roses i llibres a les universitats que formen part de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. Amb la col·laboració de les delegacions de la Generalitat arreu, totes els actes es poden consultar al portal ‘#BooksandRoses’ impulsat pel Diplocat.

Algunes de les activitats s’han desenvolupat durant aquesta setmana, com el Festival de Cultura Catalana que fins aquest dijous se celebra a Roma per primera vegada i en què Màrius Serra ha presentat ‘La novel·la de Sant Jordi’. A Brussel·les, Dolors Miquel i Mireia Calafell participaran d’un recital de poesia en català i en neerlandès, entre d’altres propostes que fins el 30 d’abril acollirà la capital belga. Cinc universitats d’Estats Units -Chicago, Colorado, Massachusetts, Georgetown i Columbia- projectaran documentals en català, oferiran xerrades sobre cultura i escriptors catalans, com Joan Brossa, i intercanviaran llibres en les parades situades a les portes de les facultats, on no hi faltaran tampoc roses.

Els estudiants de català de la Universitat de Sant Petersburg coneixeran dues veus de la poesia contemporània, com Glòria Coll i Sebastià Perelló, i a Mont-real celebraran la festa ‘Livres et roses 2019’ en què es jugarà a jocs com ‘El Gran dictat’. A Berlin, Els Amics de les Arts protagonitzaran una trobada el 25 d’abril en què parlaran dels seus referents literaris, mentre que a la Universitat Autònoma Nacional de Mèxic s’ha organitzat un ‘escape room’ inspirat en la novel·la ‘La mala dona’ de Marc Pastor. A la resta de l’Estat, el departament de Filologia Catalana de la Universitat de Granada celebrarà la diada amb la pianista Ana López Cenizo amb obres d’Isaac Albéniz i Enric Granados.

Portes obertes

El departament de Cultura obre les portes del Palau Marc amb el cicle ‘Lletres lliures, lletres compartides’, amb el qual convida el dia 23 d’abril a la ciutadania a recitar textos Joan Brossa, Teresa Pàmies, Dolors Monserdà, Simona Gay o Caterina Albert. El president de la Generalitat, Quim Torra, clourà la jornada amb ‘Oda a Catalunya’ d’Armand Obiols.

La Biblioteca de Catalunya obrirà les seves portes i oferirà visites per les diferents mostres, i les diverses seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (Barcelona, Girona i Ullastret), les del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Història de Catalunya i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa, oferiran entrada gratuïta durant Sant Jordi.

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/