Arxiu

Una dona ha resultat ferida en una explosió de gas en un pis de Blanes

Una dona de 42 anys ha resultat ferida amb cremades de consideració aquesta matinada a conseqüència d’una explosió de gas que s’ha produït al seu pis situat al centre de Blanes, entre els barris de Sa Massaneda i Els Pavos. La víctima, l’única ocupant que hi havia llavors a l’habitatge sinistrat, ha estat evacuada a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, on se l’ha atès de les ferides que l’havien afectat principalment a la cara.

Els fets han tingut lloc quan ha explotat una bombona de butà a l’àtic d’un edifici de cinc plantes per motius que encara no s’han determinat i que s’hauran d’investigar. La deflagració ha causat diverses destrosses en aquest habitatge, fent caure a la via pública una nombrosa quantitat de runa i material divers, així com la mateixa barana de la terrassa de l’àtic afectat.

Sortosament, el material que ha caigut al carrer no ha provocat cap altre ferit als vianants que podrien haver passat en aquells moments pel carrer, possiblement a causa que ja havia començat el toc de queda. Tanmateix, part  de la runa també ha quedat dipositada sobre els vehicles que hi havia estacionats al carrer, provocant alguns danys al impactar-hi.

22 dotacions de diversos cossos d’emergència i 7 veïns desallotjats

L’ona expansiva ha causat diversos danys materials als pisos del seu voltant, principalment amb portes i finestres que han quedat desencaixades, així com d’altres destrosses que s’han d’acabar d’avaluar. L’incident ha mobilitzat un total de 22 dotacions de cossos d’emergència: 10 de Bombers, 5 ambulàncies del SEM, 4 patrulles de la Policia Local de Blanes, 1 de Protecció Civil Blanes i 2 dotacions dels Mossos d’Esquadra.

En primera instància, s’ha desallotjat les 7 persones que hi havia en aquell moment a l’edifici sinistrat, a banda de la dona que ha resultat ferida, per major seguretat mentre no es feien les indagacions oportunes. També s’ha tallat el fluid elèctric i s’ha requerit la presència de l’Arquitecta Tècnica de l’Ajuntament de Blanes, qui després d’una inspecció a la zona sinistrada ha determinat que l’edifici no havia patit danys estructurals.

Amb tot, els veïns desallotjats han hagut de romandre almenys fins a quarts de quatre de la matinada al carrer mentre els Bombers enllestien les tasques de sanejar les restes de l’explosió. El cos d’emergència ha acompanyat els veïns desallotjats als seus pisos, donant-los la opció de quedar-s’hi o bé recollir el què poguessin necessitar per passar la nit a casa d’amics o familiars.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, també s’ha traslladat al lloc on s’ha produït l’explosió per interessar-se per l’estat de la ferida, així com per oferir als veïns afectats la possibilitat d’allotjar-los en una pensió si no localitzaven un amic o familiar per passar la nit. Finalment no ha fet falta, ja que tothom ha estat acollit en habitatges d’amics i familiars.

D’altra banda, operaris de l’empresa Nora, de neteja i recollida de deixalles municipal, s’ha encarregat de recollir la runa i material divers –principalment vidres- que havia quedat dipositat a la via pública. Fins que l’operatiu no ha hagut acabat totes les seves tasques, a quarts de 4 de la matinada, els efectius de la Policia Local de Blanes han continuat controlant els talls de trànsit que s’han fet als carrers adjacents a la zona de l’explosió que s’ha hagut de fer necessàriament per treballar amb major seguretat.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/