Arxiu

Un jutjat de Barcelona denega la llicència al promotor que volia aixecar un macroprostíbul a Mataró

El promotor del macroprostíbul de Mataró no té llicència d’obres. Ho ha dit reiteradament l’Ajuntament en els darrers anys i ara també ho diu la jutgessa del contenciós administratiu número 10 de Barcelona, segons relata a la interlocutòria a la que ha tingut accés l’ACN. L’empresari en litigi, Josep M. Colomer Ribot, pretenia que d’acord amb la llicència ambiental obtinguda el 2010 per al futur prostíbul es “rehabilités” ara una antiga llicència d’obres amb la que poder aixecar el bordell. Es dona la circumstància, però, que aquesta antiga llicència d’obres, de l’any 2007, estava ja caducada i, a més, com recorda la interlocutòria, servia només per fer-hi un “edifici industrial”. La jutgessa desestima doncs la petició del promotor de vincular dues llicències que són “d’actes administratius clarament diferenciats”.

Quan fa poc més d’un any el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar vigent la llicència ambiental del que havia de ser el futur macroprostíbul de la ciutat es van encendre totes les alarmes. El consistori mantenia el front comú contra el bordell, però el seu promotor va arribar a escenificar als terrenys que l’inici d’obres era imminent.

Els seus plans eren clars. Si tenia llicència ambiental havia de tenir, a la força, una llicència d’obres que li permetés aixecar l’edifici, malgrat la que havia demanat anys enrere estava caducada i, actualment, no en pogués demanar cap altra per la suspensió de llicències i la modificació del pla d’usos dels polígons que havia impulsat l’Ajuntament de Mataró.

Colomer Ribot, doncs, va tornar a portar el cas a la justícia i reclamava que, d’acord amb la sentència del TSJC, que li reconeixia la llicència ambiental, es “rehabilités” ara la seva antiga llicència d’obres. El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona, però, li denega la petició.

“Aquesta pretensió no pot prosperar”, assegura la jutgessa a la interlocutòria a la que ha tingut accés l’ACN. La jutgessa recorda que la l’antiga llicència d’obres la va demanar a través d’una societat diferent a la que va demanar la llicència ambiental del prostíbul, amb la qual cosa no es poden “relacionar”.

A més, apunta també que l’antiga llicència d’obres es va atorgar només per a la construcció d’un “edifici industrial no vinculat a l’exercici d’una activitat concreta”. Amb tot, el jutjat considera “procedent desestimar” les pretensions del promotor del macroprostibul de Mataró i li obliga a pagar també 200 euros de costos judicials.

Prop d’una dècada de litigi

El conflicte per la implantació d’un prostíbul de grans dimensions a la ciutat s’arrossega des de fa gairebé una dècada. L’any 2010 es van fer públiques les intencions de Colomer Ribot de construir un gran complex de la prostitució al polígon Les Hortes de la capital del Maresme, a tocar de la zona d’oci nocturn

Hi havia projectat un local amb 54 habitacions de diferents tipologies, algunes de les quals amb jacuzzi inclòs, i dues sales de ball –una per a clients VIP– de més de 1.000 metres quadrats. El negoci portaria el nom de ‘Chocolate Night Club’ i l’edifici inclouria un soterrani amb un aparcament amb capacitat per a 30 vehicles.

FOTO ACN

Publicitat

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/