Arxiu

Un informe de la policia espanyola conclou que el castell inflable de Caldes on va morir una nena estava mal muntat

L’escrit destaca també que l’atracció era de “mala qualitat” i que només estava subjectada per dos ancoratges

Un informe elaborat per la policia espanyola ha conclòs que el castell inflable del restaurant de Caldes de Malavella  on va morir una nena de sis anys estava mal muntat. Segons ha avançat aquest diumenge el diari El Punt Avui, l’escrit també remarca la “mala qualitat” de l’atracció i assenyala com un factor important de l’accident el fet que només estava subjectada per dos ancoratges. En aquest sentit, l’informe conclou que el fort vent – amb ràfegues de 30 km/h – va generar que el castell hagués de suportar una tensió de 122 quilos, una força massa gran per les dues fixacions que van acabar cedint. El text, elaborat pel grup d’Enginyeria Forense de la policia espanyola, posa l’accent en que si s’hagués fixat al terra en sis punts i no només en dos, s’hauria evitat el succés, ja que s’hauria repartit la tensió. Tot plegat va passar la tarda del 7 de maig del 2017, al restaurant Mas Oller de Caldes.
L’informe també destaca que l’atracció “no complia amb la normativa vigent” ni en l’homologació ni en la instal·lació. “El producte no tenia garanties de seguretat”, sosté l’escrit dels agents, que ja s’ha entregat a les parts personades en el procediment judicial que està obert per aquesta causa, i en què s’investiga als amos del restaurant per un delicte d’homicidi imprudent i sis més de lesions per imprudència.

Segons explica el diari, l’informe de la policia espanyola coincideix amb el que van fer els Mossos d’Esquadra al maig i que està en mans del jutjat d’Instrucció 2 de Santa Coloma de Farners, que porta el cas. En concret, el text elaborat pels Mossos concloïa que els ancoratges eren “deficients”, un fet que sumat a les “grans dimensions” del castell i al fort vent, van provocar que l’atracció “s’aixequés parcialment” primer, i acabés sortint disparada després.

En aquest sentit, la policia catalana també posa èmfasi en la falta de supervisió de l’inflable. Els agents consideren que hauria estat “determinant” a l’hora de detectar els primers balancejos de l’atracció, i hauria permès actuar per evitar la tragèdia.

L’extens informe de la policia espanyola – més de 150 pàgines – permet descartar doncs, algunes de les hipòtesis que s’havien fet en relació al cas. Una de les que s’havien contemplat tenia a veure amb la possibilitat que el motor hagués escalfat l’aire interior del castell, i l’hagués elevat parcialment fins que es van trencar els ancoratges.

Publicitat

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Electrodomèstics Losada

Av. d’Europa, 43

17300 – Blanes

T. 645299165

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/