Arxiu

Un incendi en una botiga de venda d’animals de Blanes mobilitza 14 dotacions de cossos d’emergència

Un total de 14 dotacions de diversos cossos d’emergència han intervingut avui divendres a primera hora del matí en l’extinció d’un incendi que ha tingut lloc en una botiga de venda d’animals situada al centre del municipi. S’ha avisat la Policia Local de Blanes quan eren les 5’39 h del matí, i l’alerta l’ha donat un noi que passava pel carrer en aquell moment i ha trucat per telèfon per informar del sinistre.

Immediatament, han anat arribant al lloc dels fets els diferents efectius que han intervingut en l’extinció i control del sinistre: 3 patrulles de la Policia Local de Blanes, 7 dotacions dels Bombers de Lloret de Mar i Hostalric, 2 patrulles dels Mossos d’Esquadra i 2 ambulàncies del SEM. No hi ha hagut cap víctima greu, i s’han pogut rescatar de l’interior de la botiga alguns animals vius, mentre que d’altres no ha estat possible salvar-los.

La botiga molt afectada, però sense danys estructurals als pisos superiors

A conseqüència de l’incendi, la botiga ha resultat molt afectada, i les façanes dels dos pisos que hi ha sobre la botiga incendiada han quedat ennegrides a conseqüència de l’espès fum negre que s’ha desprès. Els inquilins dels dos habitatges han marxat de mutu propi tant bon punt se n’han adonat del foc, que ha estat totalment extingit quan faltaven uns minuts per 2/4 de 8 del matí.

A partir de llavors, els bombers s’han ocupat de ventilar i refredar l’interior de la botiga. Un equip del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes ha realitzat una inspecció dels dos habitatges a quarts de 9 del matí i s’ha pogut determinar que no hi havia danys en l’estructura. Per tant, els inquilins dels dos pisos han pogut retornar a casa seva.

Una de les dues famílies, amb un nadó, s’ha refugiat del fred que feia a primera hora del matí en una de les dues ambulàncies, i posteriorment Creu Roja els ha allotjat temporalment a la seva seu fins que se’ls ha alertat que podien tornar a casa seva. D’altra banda, els efectius sanitaris també han atès un altre dels inquilins, una dona gran afectada per un atac d’angoixa sense més conseqüències.

Pel que fa als animals que hi havia a l’interior de la botiga en el moment de produir-se l’incendi, principalment hi havia ocells, peixos, conills, tortugues, i altres tipus d’espècies, perquè fa temps que no es venen ni gats ni gossos. Alguns dels animals han pogut ser rescatats amb vida pels mateixos responsables de la botiga quan se’ls ha permès entrar-hi, mentre que d’altres han mort majoritàriament a conseqüència de la inhalació de fum.

Publicitat

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/