Arxiu

Un alumne de l’institut de Vidreres fereix una professora amb un ganivet

Un alumne de 4t d’ESO de l’institut de Vidreres ha apunyalat aquest dijous una professora del centre amb un ganivet i l’ha ferida al coll. L’estudiant, que té 15 anys i a qui havien aplicat una sanció de cinc dies d’expulsió del centre, ha agredit la docent a l’interior d’una aula. Els fets han tingut lloc cap a la una de la tarda i la professora no ha patit ferides greus. Agents de la Policia Local de Vidreres han pogut detenir l’alumne poc després al pati mateix de l’institut. L’alcalde, Jordi Camps, ha lamentat els fets i ha avançat que ara els Mossos d’Esquadra assumiran la investigació per esclarir els fets. Al ser menor d’edat, l’arrestat està pendent de passar a disposició de la fiscalia de menors.

L’agressió a la docent de l’IES Vidreres ha tingut lloc cap a la una de la tarda. L’alumne, que té 15 anys i estudia 4t d’ESO, estava complint una sanció per mal comportament. Segons han explicat fonts del Departament d’Educació, s’havia decidit expulsar-lo del centre durant cinc dies.

La normativa, però, permet que no siguin correlatius i que es decideixin per criteri pedagògic. Aquesta setmana, l’estudiant ja havia complert tres dels dies d’expulsió (de dilluns a dimecres). I els altres dos, com que demà no és lectiu –perquè el centre l’ha escollit com un dels de lliure disposició- els havia de complir la setmana vinent. Per tant, aquest dijous podia assistir a les classes.

L’adolescent ha agredit la professora dins d’una aula, en presència d’altres estudiants. Segons les primeres informacions, l’alumne li ha clavat un ganivet al coll. La docent, que ha patit ferides lleus, ha estat atesa pels sanitaris i se l’ha traslladada a l’hospital Josep Trueta. Fonts d’Educació han precisat que el seu pronòstic és favorable.

La Policia Local de Vidreres ha pogut detenir l’alumne al pati mateix de l’IES. L’estudiant es troba ara a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners, que són els qui s’han fet càrrec de la investigació. Seran ells qui també el posaran a disposició de la fiscalia de menors. Es preveu que sigui demà.

Fins a l’institut de Vidreres s’hi han desplaçat agents dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, representants de l’Ajuntament, el delegat d’Educació a Girona i personal de suport psicològic.

Falta molt greu

El Departament d’Educació està pendent de veure què decideix la fiscalia de menors. De totes maneres, fonts d’Educació ja han avançat que a l’estudiant se li aplicarà el corresponent tractament disciplinari en funció del que estableix la normativa (que ho tipifica com una falta molt greu).

Al ser menor de 16 anys, però, l’alumne haurà de continuar escolaritzat. Això sí, les mateixes fonts precisen que no ha de ser forçosament en aquest institut ni tampoc en un centre ordinari.

“Ens ha colpit com a municipi”

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, assegura que l’agressió de l’alumne a la docent “ens ha colpit com a municipi”. “Estem acostumats a veure episodis com aquest en d’altres països, però no en el nostre territori”, ha dit l’alcalde.

Jordi Camps també ha explicat que tant des de l’Ajuntament com la Diputació –a través del Dipsalut- s’han activat “diversos protocols”. Entre d’altres, el d’atenció psicològica per als alumnes que ho necessitin.

Escoltar Camps:

 

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/