Arxiu

Trànsit demana extremar la precaució a la carretera davant la finalització de les restriccions de mobilitat a tot Catalunya

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana extremar la precaució en la conducció, sobretot aquest cap de setmana, atès que serà el primer amb mobilitat no restringida a tot Catalunya des de l’inici de la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia del coronavirus.

S’espera que aquesta nova situació tingui impacte sobretot en la mobilitat d’oci, ja que és la que fins ara tenia més restriccions. En aquest sentit, a partir d’aquest cap de setmana es podrà anar a les segones residències i a les destinacions turístiques del país sense cap limitació de mobilitat. Davant d’això, es preveu que  es registri un augment del trànsit important, tenint en compte que el cap de setmana passat el nombre de desplaçaments a l’àrea metropolitana de Barcelona es va situar encara un 30% per sota comparat amb un cap de setmana normal.

Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit fa una crida a la prudència atès que les carreteres poden tornar a registrar elevades densitats de trànsit, a les quals els conductors s’han desacostumat aquests darrers mesos de confinament. En aquest sentit, cal que els usuaris s’informin de l’estat del trànsit abans de circular i evitin les hores punta. També s’alerta de l’augment a les nostres vies de motoristes i ciclistes i és per això que s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària. A més, davant la situació de confinament en què molts usuaris no han utilitzat el vehicle, es recomana que es realitzi una revisió tècnica i de manteniment per comprovar que tot funcioni correctament.

Al llarg d’aquest cap de setmana els Mossos d’Esquadra desplegaran 749 efectius i faran 476 controls per tal de desenvolupar tasques de vigilància i augmentar la seguretat viària dels usuaris. A més, en previsió d’aquest increment de la mobilitat i per tal d’augmentar la capacitat viària i minimitzar possibles retencions, des del Servei Català de Trànsit s’habilitaran diverses mesures especials de circulació tant en l’operació sortida com al retorn del cap de setmana. Convé destacar que diumenge, entre d’altres mesures, s’instal·laran carrils addicionals a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès i a la C-32 entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat i a més, el carril bus-VAO de la C-58 estarà obert a tots els vehicles.

Des de l’SCT es recorda que conduir és sempre una activitat de risc que requereix la màxima atenció i que distreure’s amb el mòbil mentre es condueix provoca accidents; que la conducció és totalment incompatible amb el consum d’alcohol i altres drogues, que els excessos de velocitat provoquen accidents i incrementen la gravetat de la lesivitat i que és imprescindible que tots els ocupants del vehicles utilitzin sempre i en tots els trajectes els sistemes de seguretat passiva corresponents.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Creu Blava

C/. Joan Maragall, 4

08380 – Malgrat de Mar

T. 937654647

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/