Arxiu

Tot a punt a Blanes per a la XXXVI Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte, amb 5.500 participants 

Aquest proper dissabte, 17 d’agost, Blanes acull l’esdeveniment estiuenc blanenc –al marge del Concurs Internacional de Focs d’Artifici- que atrau més participants al llarg de l’any. És la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que aquest 2019 compleix la 36a edició, amb 5.500 dorsals previstos, tot i que, si comptem els qui s’hi sumen sense dur-lo, la xifra es dispara. 

La sortida es farà a 2/4 d’11 de la nit des del Passeig de Mar, el mateix llocs d’arribada després de fer un recorregut d’uns 8 quilòmetres que transcorren arreu de la vila. Com el seu nom indica, és una activitat 100% popular, on participen famílies i grups d’amics, un esdeveniment lúdic i esportiu, en la línia de les dues destinacions turístiques amb què s’ha distingit Blanes: turisme familiar i esportiu. 

El principal atractiu és la possibilitat de fer una passejada nocturna estiuenca de manera molt festiva, per això congrega grups d’amics i familiars, gent de totes les edats: des de nadons que encara van en cotxet fins a membres de la ‘tercera joventut’ que demostren estar en plena forma. Tot i no ser competitiva, els qui acostumen a córrer també ho aprofiten per entrenar, situant-se a la capçalera de sortida per mesurar les seves forces.

Inscripcions online, presencials i recollida del ‘kit del participant’

Ja s’han fet 1.800 inscripcions online. A partir de divendres, es començaran a fer les inscripcions presencials a la Ciutat Esportiva Blanes (de 10 a 21 h), i a l’Ajuntament de Blanes de 16 a 20 h. 

D’altra banda, dissabte es continuaran tramitant les inscripcions presencials a l’Ajuntament de Blanes durant tot el dia, de 10 a 22 h, o fins esgotar els 5.500 dorsals de límit. Paral·lelament, durant aquesta setmana ja s’ha començat a distribuir el kit del participant a la Ciutat Esportiva pels qui s’han inscrit online. Els qui ja estiguin inscrits també podran seguir recollint-ho divendres a la Ciutat Esportiva i dissabte a l’Ajuntament de Blanes.

Una activitat 100% solidària, amb aportacions a entitats socials

El kit del participant inclou, a banda del dorsal amb el número per enganxar-lo a la samarreta, una gorra de regal per a tothom –fins els 5.500 participants-, cortesia de l’Obra Social La Caixa. El preu d’inscripció per participar a la caminada és de 4’50€, dels quals 0’50€ es destinen a entitats sense ànim de lucre.

Cada any els Serveis Socials de l’Ajuntament s’encarreguen de triar les entitats a qui es destinaran les aportacions voluntàries recollides, i aquest 2019 seran l’Associació Socialesport Sa Bona (integració d’infants i joves en risc social o vulnerables) i el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. Tots els qui facin l’aportació voluntària de 0’50€ rebran un val per fer un tast dels productes Freskibo per bescanviar a la Food Truck que estarà situada al Passeig de Mar

D’altra banda, l’Obra Social La Caixa també farà aportacions directes a Blanes Solidari i a l’Associació d’Africans de Blanes Sa Forcanera. En cas que no es vulgui fer l’aportació voluntària per a les dues entitats socials referenciades, el preu de la inscripció és de 4€, que es destinen a cobrir part de les despeses d’organització de la logística de la caminada.

Al terme de la caminada, en el recinte d’organització que es munta al Passeig de Mar, els participants reben la Bossa del Corredor amb diversos productes de regal, i poden recuperar-se de l’esforç en una zona sanitària habilitada en cas que ho necessitin. També se’ls ofereixen dos clàssics: xíndria i aigua, i poden fer-se selfies i fotografies al Photocall habilitat al recinte. Una altra opció, triada per gran quantitat de gent de totes les edats, és banyar-se al mar.

Talls de circulació i col·laboradors de la caminada

Perquè la caminada pugui transcórrer de la manera més fluida i evitar en el possible que la circulació quedi col·lapsada, la Policia Local de Blanes posarà en marxa diverses mesures el dissabte 17 d’agost. Des de les 22’15 h de la nit i fins la finalització de la caminada, a quarts de dues de la matinada, s’aniran fent talls de circulació esglaonats en el recorregut de la prova i carrers adjacents. Els vials romandran tancats i/o amb passos alternatius depenent de la intensitat.

La 36a Caminada Popular Nit de Sant Bonós l’organitza l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Col·laboren en diversos aspectes la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona. També es compta amb el suport de les següents empreses i establiments: Aneto, Obra Social ‘La Caixa’, Freskibo, AleHop, Consum, Autopodium, Tax Assessoria i Gestió Blanes, i Òptica Muralla.

Perquè la prova sigui un èxit es compta amb un ampli desplegament humà, que s’encarrega de determinats aspectes logístics, principalment de l’Àrea d’Esports i del Grup Fondistes Blanes, així com altres voluntaris i voluntàries als qui també s’assignen determinades tasques. Tot aquest equip anirà identificat amb una samarreta corporativa esponsoritzada.

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/