Arxiu

S’obre una consulta ciutadana per desenvolupar una marca de l’espai agrari de la Baixa Tordera

Els ajuntaments de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Tordera i Blanes han signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per a impulsar el projecte Espai Agrari de la Baixa Tordera, que arrenca convidant a tota la ciutadania a definir aquesta marca de territori.

 

El projecte de conceptualització, disseny i implementació de la nova marca «Espai Agrari de la Baixa Tordera» ha començat la seva fase de consulta oberta a la ciutadania, amb l’obertura d’una enquesta online que tots els ciutadans de la Baixa Tordera, de primera o segona residència, poden contestar a partir d’aquest novembre. Aquesta enquesta s’emmarca dins d’una estratègia de participació ciutadana que també inclou la realització d’entrevistes en profunditat i la dinamització de cinc grups focals de discussió.

 

Aquest procés de conceptualització de la marca s’està treballant amb investigadors del Grup de Recerca TRACTE (Grup de Recerca en Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i amb els màxims experts en figures de preservació i dinamització d’espais agraris de la Diputació de Barcelona, professionals reconeguts que han liderat projectes de referència internacional com el Parc Agrari del Baix Llobregat o el Parc Rural del Montserrat.

 

Tal com explica Jordi de San Eugenio, responsable del grup TRACTE “les diferències més representatives entre una marca de territori i una de comercial sorgeixen, preferentment, de les connotacions de dinamització econòmica vinculades a la implantació de marques de territori. Les implicacions socials (marca espacial) en contraposició als interessos de mercat (marca comercial) són una constatació més de les diferències conceptuals i d’execució existents entre aquestes dues tipologies de marca”. Sònia Callau, cap de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona, destaca el fet que “els espais agraris de màxim valor del nostre territori seran estratègics en un context futur d’emergència climàtica, sanitària i alimentària. I el nostre repte és treballar per a l’establiment i el restabliment de noves connexions entre la pagesia com a productora d’aliments i la ciutadania com a consumidora d’aliments”.

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/