Arxiu

Simulacre d’incendi en una embarcació d’esbarjo al port de Blanes

L’exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres d’autoprotecció que han de conèixer i poder realitzar les marineries, així com per millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants. Aquest simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat.

 

Un cop detectat l’incendi, s’ha activat el Pla d’autoprotecció (PAU) i s’ha donat l’alerta al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i a la Guardia Civil.

 

Quan s’ha confirmat l’emergència, des del Club Vela Blanes s’han obert i controlat els accessos a la zona afectada fins a l’arribada dels primers mitjans externs. També s’ha desallotjat el pantalà afectat per l’incendi.

 

La marineria del Club Vela Blanes s’ha constituït com a equip d’intervenció i ha procedit a realitzar les maniobres necessàries per aïllar i assegurar al moll l’embarcació afectada. D’altra banda, el personal del port de Blanes ha facilitat les barreres anticontaminació per confinar el vessament de carburant.

 

Cossos d’emergències

 

Els Bombers de la Generalitat han comprovat que la marineria havia posat en pràctica els procediments d’actuació pactats amb Bombers, principalment la maniobra per a crear un tallafoc al voltant de la nau afectada per l’incendi, que consisteix a apartar les barques del voltant per establir un perímetre de seguretat i així evitar que propagui el foc. Posteriorment han col·locat barreres al voltant de l’embarcació per contenir-ne el vessament de combustible. Els Bombers han actuat amb un vehicle de comandament i un vehicle d’aigua.

 

Quatre dotacions dels Mossos d’Esquadra s’han encarregat de la coordinació i lideratge del grup d’ordre, que conjuntament amb la Policia Local han realitzat el control d’accessos i han facilitat el treball dels cossos d’emergències i marineria del port.

 

El grup d’ordre ha assegurat la zona, reservant un espai com Àrea General d’Operacions (AGO) per tal que tots els equips d’emergència poguessin desenvolupar la seva tasca sense impediments.

 

Una embarcació del Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil ha controlat els accessos a la bocana del port.

 

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Girona ha estat present com a observador.

 

També s’ha mobilitzat en aquest simulacre el responsable de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes.

Publicitat

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Electrodomèstics Losada

Av. d’Europa, 43

17300 – Blanes

T. 645299165

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Jugueteria El Genio

C/. Josep Tarradellas, 58

17300 – Blanes

T. 872505761

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/