Arxiu

Setmana de plens a Lloret de Mar

Dilluns n’hi va haver un i aquest dimecres al matí un altre

Lloret de Mar ha suspès de nou la tramitació de l’expedient de contractació de transport públic, guanyat en concurs per l’empresa Barcelona Bus. Aquest contratemps és causa d’un altre recurs presentat per Sarfa, la companyia perdedora, al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

El regidor de Transports, Antonio Lorente, explica que no es pot signar el contracte fins que no s’obtingui la resolució d’aquest recurs.

Segons Lorente, Sarfa no està d’acord amb alguns punts del plec de condicions, tot i que quan es va presentar al concurs no va interposar cap recurs.

La situació es previst que s’allargui fins passat el mes de gener. Això vol dir més d’un any després que es conegués el guanyador del concurs.

D’altra banda, en el ple extraordinari d’aquest dimecres, també s’han desestimat les al·legacions que ha fet el Gremi d’Hostaleria a les ordenances fiscals del 2018. Tots els grups han votat favorablement a la seva desestimació, excepte el MILLOR, que s’ha abstingut.

Ordenances fiscals

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha desestimat les al·legacions que ha fet el Gremi d’Hostaleria a les ordenances fiscals del 2018.

Des de l’associació, s’han presentat tot un seguit de reclamacions. Es demanava la modificació de diferents ordenances reguladores com la que fa referència a l’impost sobre béns immobles, la taxa de prestació del servei de clavegueram, la taxa de subministrament municipal d’aigua, i les taxes per la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic.

El regidor d’Hisenda, Albert Robert, assenyala que els informes tècnics avalen les ordenances aprovades de manera inicial pel consistori.

Les al·legacions han quedat finalment desestimades amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte el del MILLOR, que s’ha abstingut.

Ordenança HUTS

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha modificat la seva ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic. Aquesta situació ha estat provocada per les al·legacions que ha presentat la Generalitat. Tot plegat es va debatre en el ple d’aquest dilluns.

Les al·legacions presentades per la Generalitat han provocat que l’Ajuntament de Lloret hagi modificat la nova ordenança que regula els habitatges d’ús turístic. El punt va ser aprovat en el ple d’aquest dilluns. Tot i aquests canvis, segons el regidor responsable, Jordi Sais, l’esperit de la normativa no es veurà alterat.

 Aquestes modificacions van ser aprovades amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte d’ICV-EUiA, que hi va votar en contra.

A més, el consistori va aprovar fa uns dies el pla especial urbanístic d’aquests habitatges i ja és a exposició pública. Mentre no s’aprovi de manera definitiva l’acord, també se suspèn la tramitació i l’atorgament d’autoritzacions de l’activitat dels HUTs durant el termini màxim d’un any.

Cal afegir que l’Ajuntament no ha tancat el nombre d’habitatges d’ús turístic permesos a una xifra exacta sinó que ha establert un percentatge segons la pressió de cada zona. En aquelles en que sigui superar al 10% no es donaran més llicències.   

 

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/