Arxiu

Sant Jordi des de casa

Aquest dijous es celebra una Diada de Sant Jordi diferent: el 23 d’abril del coronavirus, el confinament i les activitats virtuals per seguir des de casa. El que no pot faltar en un dia com el d’avui és el llibre i la rosa. Moltes empreses ho porten a casa.  El 23 de juliol hi haurà un Sant Jordi alternatiu.

Aquests són alguns dels actes previstos:

Lloret de Mar:

Diversos departaments de l’Ajuntament de Lloret: el Departament de Cultura i Festes, el Teatre de Lloret, la Biblioteca Municipal i el Departament de Joventut han treballat en diferents iniciatives per celebrar un 23 d’abril especial i crear així una programació per a tot el dia.

Tres concursos en marxa. Ja s’han publicat les bases per a tres concursos amb motiu del dia de Sant Jordi. El primer, per als més petits, és un concurs de manualitats lliure en què els nens i les famílies podran dur a terme i publicar a través de l’Instagram el mateix 23 d’abril. El segon és per a més grans, a partir de 16 anys, i és un concurs de microrelats amb la temàtica de somnis. És un text de 200 paraules, amb unes paraules que s’han d’utilitzar i unes de prohibides. L’últim concurs el duen a terme les floristeries de Lloret de Mar i es tracta d’un concurs de dibuix.

Programació 23 d’abril. A càrrec del Teatre de Lloret de Mar i que es podrà veure a través del seu canal de Youtube.

  • 10.30 h Un Sant Jordi confinat a càrrec de Joan Romà Ortiz
    La preogramació començarà a les 10.30 h del matí amb la projecció del muntatge audiovisual Un Sant Jordi confinat, de Joan Romà Ortiz, director de l’Aula Municipal de Teatre. Una versió moderna de la llegenda de Sant Jordi, segons paraules del mateix Ortiz. És la història d’un príncep atacat pel coronadracus, un virus que té atemorida tota la població. La doctora Jordina troba una vacuna que salva el príncep i allibera el poble del coronadracus.
  • 11.00 h Sant Jordi confinat a càrrec de Mercè Maresma
    Una professora de l’Aula Municipal de Teatre, Mercè Maresma, ha preparat amb els seus alumnes de 5è i 6è la llegenda de Sant Jordi. L’objectiu és donar a conèixer l’Aula Municipal de Teatre i les tasques que estan portant a terme des de casa els professors en aquests dies de confinament.
  • 12.00h La història de Sant Jordi i una mica més a càrrec de la cia. Anna Roca
    Es tracta d’una adaptació d’espectacles al format digital. En concret, la companyia ha adaptat espectacles de contes i oferirà gravades tres petites històries de 10 minuts cadascuna pensades per a nens i nenes entre 2 i 8 anys.

L’objectiu de tot plegat, segons ha dit el regidor del Teatre, Albert Robert, és contribuir a celebrar la diada de Sant Jordi, encara que sigui des de casa. El regidor hi ha afegit, que des del Teatre de Lloret s’han pensat activitats adreçades als més petits, ja que és un dels sectors que més està patint aquestes setmanes de confinament.

Totes aquestes activitats es podran veure a través del canal de YouTube del Teatre de Lloret a les hores programades. Però després quedaran penjades al canal perquè tothom les pugui veure quan li vagi bé.

Pots consultar totes les bases, informació i programació aquí: www.lloret.cat/SantJordi.

Blanes:

La Biblioteca Comarcal de Blanes celebra la ‘Setmana de Sant Jordi Virtual’ amb diverses activitats. Les activitats han començat aquest dimecres amb la tradicional revetlla de Sant Jordi, engunay virtual i seguida des de casa.

Aquest dijous dijous 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, es farà una trobada virtual entre lectors i bibliotecaris que es presenta sota el títol genèric de ‘Parlem de Llibres’. A partir de les 6 de la tarda es compartirà amb qui vulgui participar-hi quin llibre està llegint, quin recomanaria o bé quin títol li agradaria llegir, entre d’altres qüestions.

Per participar en aquesta trobada cal afegir-s’hi a través de d’aquest enllaç zoom:  
https://zoom.us/j/91414636882?pwd=M0xndWxkU2ZqZUs0dVNOOHJIOE9WQT09 amb l’ID  914 1463 6882 i el password SantJordi

El Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha volgut fer seva una frase que corre molt en xarxes durant aquests dies: la cultura no s’atura. Per això, s’ha posat mans a l’obra i ha dissenyat dues iniciatives culturals per festejar, des del confinament per la COVID-19, la festa per antonomàsia de la cultura a Catalunya: la Diada de Sant Jordi.

Una de les iniciatives enllaça amb el popular ‘Concurs de Murals al Carrer’ que se celebra a Blanes des del 1987. Enguany s’hagués complert ja la seva 33a edició, i es tracta d’una iniciativa que comparteixen tant els nens i nenes com els familiars que els acompanyen en una festiva jornada matinal que se celebra coincidint amb el dissabte més proper a la Diada de Sant Jordi.

Com que enguany no es podrà celebrar la festa al carrer, el Departament de Cultura i Festes ha organitzat el ‘Concurs de Murals de Sant Jordi Edició Confinada’ que, a banda de la lògica diferència de no poder-se fer a l’aire lliure, ha inclòs alguns canvis afegits. En aquest sentit, el concurs està estructurat en quatre categories, que apleguen als escolars de 3 a 12 anys d’edat.

Per participar-hi, tan sols cal enviar les creacions, una per cada participant, a Instagram. Cal etiquetar-ho amb @culturafestes i el hashtag #santjordiblanes2020 indicant en quina categoria es vol participar. Es pot participar tant a nivell individual com conjuntament amb els germans.

Des del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes s’ha decidit també organitzar un esdeveniment 100% participatiu.

Es tracta de ‘Poesia en Sabatilles’, un espectacle que es construirà amb les aportacions que tothom vulgui fer des de casa seva. La proposta consisteix en recitar una poesia breu, la que més agradi, o bé que sigui de collita pròpia. Cal gravar-la en un vídeo i penjar-la a Instagram amb l’etiqueta @culturafestes i els hashtags #santjordiblanes2020 i #poesiaensabatilles.

Malgrat de Mar

Tot i l’estat actual de confinament, Malgrat es prepara per celebrar Sant Jordi des de casa. Les regidories de Cultura i d’Educació, amb la col·laboració amb Ona Malgrat, han preparat activitats per no deixar de gaudir d’aquesta diada tan especial. Enguany Sant Jordi serà més virtual que presencial, però mantenint la seva essència.

Durant aquesta setmana, Malgrat havia de celebrar una nova edició del MalgrART, una mostra de les activitats culturals i artístiques que es fan al poble, en col·laboració amb diverses entitats i associacions. Aquest any, però, es farà des de casa.

Les activitats que s’han previst per a aquets dies són les següents:

Per Sant Jordi omplim els balcons i finestres de dracs, roses, relats i poemes!

El 23 d’abril  es proposa guarnir les finestres i balcons amb dracs, roses, relats, poemes… “Fem que Sant Jordi arribi a casa i es mostri a l’exterior”. Pot estar fet amb qualsevol material reciclat, roba, paper, cartró, plàstic… A més de les moltes iniciatives i que podeu trobar a les xarxes, les mestres de l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres han preparat un vídeo per explicar-nos com fer una rosa amb roba. El trobareu al canal de Youtube de l’Escola Adults Malgrat de Mar. La regidoria convida els malgratencs i malgratenques a penjar les seves manualitats i també una fotografia del vostre balcó o finestra a les xarxes socials amb #santjordimalgratdesdecasa

Nova llegenda de Sant Jordi

El grup de les Iaies Explicacontes de l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres fa anys que per la diada de Sant Jordi va a les escoles de Malgrat a representar un conte als nens i nenes. Ara no ho poden fer, però tenen una llegenda molt especial que també volen compartir, a través del canal de Youtube de l’Escola Adults Malgrat de Mar, amb tots els nens i nenes de Malgrat.

Nova llegenda de Sant Jordi

Alumnes de l’escola d’adults Les Cases dels Mestres compartiran textos que han escrit per a aquesta ocasió.  I ho faran a través d’Ona Malgrat.

Lectura de fragments del llibre El quadern blau marí

Les bibliotecàries llegiran a Ona Malgrat fragments de l’obra El quadern  blau maríde Rosa Serra. Es tracta d’un llibre ambientat a Malgrat, en espais on ara no hi poden anar però que podem tenir en el nostre record. Ona Malgrat també entrevistarà l’autora.

Endevina qui

Concurs de la biblioteca La Cooperativa. Es tracta d’endevinar de quin autor és la cita que publicaran a les seves xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.

Concurs de microrelats

L’Ajuntament de Malgrat de Mar organitza el 1r Concurs de Microrelats per promoure l’escriptura i creació literària durant la setmana de Sant Jordi. Els microrelats, de 140 caràcters, es poden presentar en alguna de les 3 categories: infantil, juvenil i adults. Per participar-hi cal inscriure-s’hi enviant correu a cultura@ajmalgrat.cat. S’hi pot participar del 20 al 30 d’abril. Els microrelats s’aniran publicant durant les dues setmanes de participació a les xarxes socials de la Biblioteca La Cooperativa. Els tres guanyadors de cada categoria tindran un val per a la compra de llibres a les llibreries de Malgrat. I els cinc millors microrelats es podran presentar al Certamen Literari del Maresme. A sota, podeu consultar les bases del concurs i també descarregar el full d’inscripció.

Concurs en línia Malgrat des de casa

L’objectiu del concurs és promoure la cultura i el coneixement de la ciutadania sobre diferents aspectes del municipi, i generar una activitat en línia per fomentar la participació ciutadana durant el confinament. Diverses entitats i associacions han participat en l’elaboració de les preguntes que s’aniran publicant. Es tracta d’un concurs obert a tota la població que es fa amb l’aplicació Quizizz. Hi ha sis àmbits: temàtica general, cultura local, esports, història, medi ambient i territori i entitats malgratenques. Els tres participants amb més puntuació seran els guanyadors d’un premi en vals de compra per als comerços de Malgrat. A sota, podeu consultar les bases del concurs.

Mostra de composició

Els alumnes de l’Aula de Música Contrapunt, participaran en la Mostra de composició des de casa, es tracta de peces musicals composades i interpretades pels propis alumnes. El dia de Sant Jordi publicaran els vídeos de la XI Mostra de Composició. Els difondran per tots els canals de l’Aula de Música Contrapunt. Enguany el  “premi del públic”, es lliurarà a l’alumne que tingui més “likes” fins al diumenge 26 d’abril. També al llarg de la setmana aniran penjant concerts d’alumnes per fer-vos companyia durant aquest dies. Fins i tot es preveu alguna sorpresa per part de les corals.

Palafolls

– Engalanem els nostres balcons amb roses i dracs!

Amb el que tingueu a casa feu que tothom es quedi embaladit mirant l’originalitat de la vostra proposta.

Què Palafolls revisqui la llegenda entre tots!

Segons el material que tinguis a mà escull entre les propostes de pinterest.esgenius.diba.cat o agora.xtec.cat!

– El joc del microrelat

Via Twitter i Instagram proposa un microrelat als teus amics que hauran de continuar. Quin serà el resultat? Quan acabis recorda “passar el repte” a qui vulguis etiquetant-lo mitjançant l’@!

– Què en saps de Sant Jordi?

Des de casa us proposem que en família accediu al web www.queensapsdesantjordi.cat. El joc de preguntes i respostes de la diada de Sant Jordi. A final obtindreu un petit premi!

Programació 23 d’abril

– A les 11 h TALLER familiar “Rosa de Sant Jordi”

A través de l’Instagram Live de @bibliopalafolls segueix en família totes les instruccions i pregunta si tens dubtes.

MATERIAL necessari: un llapis, cinta adhesiva, tisores, paper que pot ser de tovallons de diferents colors, de revista o de cuina i cartolina o full de paper de color verd.

Un cop feta la manualitat compartiu una fotografia a les xarxes amb els hashtags #SantJordiConfinats #Palafolls

– A les 16 h, titelles de Sant Jordi

– A les 19.30 h el ContaContes al revés el “Drac bo”

Totes dues propostes en directe a través de l’Instagram Live de @bibliopalafolls. Participa-hi en família!

Calella

La Biblioteca Can Salvador de la Plaça també celebra la diada posant en marxa la campanya #SantJordiconfinat.

La ciutat de Calella celebrarà la diada de Sant Jordi tot i la situació de confinament provocada per la pandèmia de la Covid-19. És per això que amb el lema Un Sant Jordi diferent, l’Ajuntament de Calella ha organitzat una jornada festiva amb la col·laboració de Ràdio Calella Televisió.

Un Sant Jordi diferent se celebrarà el 23 d’abril de 10 a 14 h i de 17 a 21 h i es podrà seguir pel perfil de Facebook de Ràdio Calela Televisió, 107.9FM i www.radiocalellatv.cat. Durant la jornada hi haurà concerts, contacontes, tallers, tertúlies i entrevistes. Hi participaran els cantants Guillem Roma, Miquel Abras i Ali Renaciente, la contacontes Silvia Serra, les botigues calellenques Bancells Floristes, Floristeria el Jardí, La Llopa i El Faristol, entre d’altres.

La Biblioteca també celebra Sant Jordi.

La Biblioteca Can Salvador de la Plaça ha posat en marxa la campanya #SantJordiconfinat. Es demana fer arribar un fragment del llibre que més t’agradi indicant el títol i l’autor. Posa el teu nom (o nick inventat). Extensió recomanada: 20 línies aproximadament. Envia-ho al Facebook de la Biblioteca o al correu b.calella.csp@diba.cat i ho publicaran. Quan la biblioteca torni a obrir, se celebrarà un Sant Jordi ben especial, amb una lectura pública de les propostes. Els més petits podeu enviar un dibuix del vostre conte preferit i la Biblioteca premiarà els millors. Poseu títol, nom i edat. També Pots descarregar-te el #SantJordiconfinat i pintar-lo al teu gust.

 

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

The Home Outlet

Rbla. Joaquim Ruyra, 29

17300 – Blanes

T. 937998244

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web
Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/