Arxiu

Sant Hilari participa és la nova plataforma de participació ciutadana de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Sant Hilari participa és la plataforma que l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm posa a disposició de la ciutadania per apropar, compartir i millorar els processos participatius que s’iniciïn des de qualsevol àrea del consistori.

Per facilitar al màxim l’accés a la participació, aquesta plataforma també es troba disponible per aplicatius mòbils i permet que, de manera senzilla, es puguin fer aportacions i propostes als processos participatius oberts i que es puguin dur a terme consultes i votacions ciutadanes.

El portal s’ha estrenat amb una enquesta sobre la Festa Major que, per primera vegada, es posa a l’abast del ciutadà per tal que digui la seva. A partir d’aquest recull d’opinions i propostes es construirà la programació de la Festa Major de l’any vinent. Aquest procés ja compta amb més de 280 entrades i finalitzarà el proper 30 de setembre.

Per l’Ajuntament de Sant Hilari és important que la ciutadania conegui millor el pressupost municipal i se’n senti partícip, com un exercici de transparència amb l’eina principal que té l’Ajuntament, el seu pressupost. És per això que, com s’ha anat realitzant en els darrers anys, la ciutadania pot intervenir en una part del pressupost municipal a través del projecte de Pressupost Participatiu. Els ciutadans decideixen a què es destinen 50.000 € del capítol d’inversions del pressupost municipal.

La plataforma Sant Hilari participa aquest any acull aquests Pressupostos Participatius que, com a novetat, ofereix a la ciutadania la possibilitat d’escollir entre 4 projectes. Les diferents opcions que l’Ajuntament ha proposat són: “Accessibilitat al cementiri”, “Adequació de la zona Can Rocosa” (una de les entrades al nucli antic),  “Automatització de les pilones i passos elevats” i “renovació d’espais infantils”. El període de votacions per aquest procés està obert fins el proper dia 16 d’octubre.

De cares a l’any vinent, el projecte Pressupost Participatiu s’iniciarà a través de la plataforma, amb una fase prèvia de recollida de propostes, garantint així que serà també la mateixa ciutadania qui proposarà els projectes que finalment seran sotmesos a votació.

L’Ajuntament de Sant Hilari creu fermament amb la participació ciutadana, per convertir-la en una eina de transparència, expressió i apoderament de la ciutadania. D’aquesta manera, es dóna una continuïtat a la feina ja iniciada en la passada legislatura, on es va revisar i aprovar el Pla Director de participació, es va definir el Reglament de participació i es van promoure: el Consell d’Infants, els Pressupostos Participatius, el Consell de Subvencions, els representants de Barris, a més de processos participatius puntuals per projectes com l’elaboració del Camí Segur i el Pla de Mobilitat.

Enguany, el portal descrit anteriorment, significa una passa més per consolidar aquestes estructures i continuar propiciant la participació activa de la ciutadania.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/