Arxiu

Sant Hilari aprova un pressupost de poc més de 7 milions d’euros per aquest 2021

Enguany s’ha elaborat un pressupost inicial de 7.266.600,00€, sabent que el context obligarà a fer modificacions, ja que les suposicions que donen sentit al pressupost de ben segur variaran en funció de la realitat que visqui el municipi.

El pressupost que presenta l’equip de govern parteix del tancament de l’exercici anterior amb una clara intenció d’augmentar els manteniments i les inversions, essent conscients que en plena pandèmia i davant d’un any ple d’incerteses caldrà donar resposta a necessitats que avui encara es desconeixen i que per tant,  caldrà fer modificacions d’allò que ara s’ha pressuposat.

D’entrada es preveuen inversions en diferents àmbits, en personal de l’Ajuntament amb la valorització dels llocs de treball, en tecnologia amb un nou servidor per l’administració, en l’àmbit social i de l’educació amb el Pla Educatiu d’Entorn, en instal·lacions esportives amb l’adequació de la sala de màquines de la piscina coberta, en promoció econòmica amb la dinamització del Centre Artesà de la Torneria, en turisme amb el projecte museològic, en nous ajuts que sorgiran arran de la pandèmia, en arranjament del barri de l’Hospital a través del PUOSC, entre d’altres.

En aquest darrer exercicis hem pogut comprovar com el pressupost ha anat variant en funció de les circumstàncies que han envoltat la realitat del municipi. El pressupost de 2020, no havia previst despeses tan importants com les relacionades amb el temporal Glòria (canvi del parquet al pavelló i mur a les piscines per un valor de 140000€), o l’important esvoranc a l’inici del polígon Mas Garriga, o les necessitats que la pandèmia ha provocat a la residència de gent gran també amb importants despeses extraordinàries, amb les mesures de suport a les persones i a les empreses mitjançant diferents tipus d’ajuts, ni la bonificació d’algunes taxes, etc.

Tot i això, el superhàbit per una banda, la flexibilitat del mateix pressupost que ha permès fer-ne modificacions i la capacitat de l’equip de govern de prioritzar necessitats i reinventar-se en aquesta nova realitat, han permès continuar donant resposta a les necessitats del municipi, amb recursos propis, sense hipotecar-se ni incrementar-ne el deute.

El regidor d’Hisenda Jordi Rotllant, destaca la manera d’entendre l’elaboració del pressupost municipal d’aquest equip de govern, amb prudència i realisme,  i que consisteix en pressupostar com a ingressos allò que realment es cobrarà i no la totalitat d’ingressos que es té dret  a cobrar, i així assegurar que no es gasta més del que s’ingressa.

D’entrada aquesta metodologia permet, no acumular factures sense pagar millorant així els períodes de  pagament, i la probabilitat d’acumular superhàbit en els tancaments pressupostaris que han de permetre assumir imprevistos amb recursos propis.

Una dada que avala la gestió pressupostària des que l’equip del PIG accedia a governar al 2015 és el percentatge de deute municipal. A principis de l’any 2015, aquest deute era del 104% i es preveu per a finals de l’exercici 2021 un deute d’aproximadament un 7%.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/