Arxiu

Salut inicia el 25 d’octubre la vacunació de la grip i la simultaniejarà amb la tercera dosi de la covid a majors de 70

D’altra banda, el Conseller de Salt, Josep Maria Argimon, ha concretat que aquesta setmana s’han incorporat 30 psicòlegs a l’atenció primària, dins de l’objectiu d’incorporar-hi 150 aquest trimestre.
El conseller ha assegurat que la salut mental és la prioritat de la conselleria i que per això ja s’han posat en marxa diverses mesures i es continuarà fent. En aquesta línia, la incorporació de 150 psicòlegs per reforçar la infermeria i en el marc d’un treball comunitari. Aquests aniran a le zones més deprimides social i econòmicament. L’objectiu és que hi hagi un d’aquests professionals per equip d’atenció primària l’any vinent.

També ha afirmat que s’incrementarà tota la capacitat per recuperar el diagnòstic i el tractament que no s’ha fet durant la pandèmia. Ha recordat que fins ara la covid ha estat “la malaltia” i ha confiat que passi a ser una malaltia més que no obligui a centralitzar tots els recursos en ella. Ha afegit però que calen més recursos.

Universitats
Les universitats catalanes tornaran al 100% de la presencialitat la setmana vinent, segons ha anunciat al Parlament el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Actualment les universitats estan al 70% de la presencialitat i aquest dimarts el Govern ja va apuntar que es reballava per ampliar-ho pròximament. Argimon ha concretat que serà la setmana vinent i ha afegit que és un deute amb els estudiants. D’altra bada, el conseller ha explicat també que es començaran a incrementar els aforaments en la resta d’espais un 10%. El conseller ha augurat que si les xifres de la covid “segueixen igual” es podria arribar al 100% d’aforament “en dues setmanes”.
Passaport Covid
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que en cas que hi hagi noves onades que forcin a prendre mesures per reduir la interacció social, l’ús del certificat covid “ha de permetre no prendre mesures massa restrictives”. Així ho ha dit al ple del Parlament en el marc de la seva compareixença per explicar la situació de la pandèmia. En cas que sigui necessari, Aragonès ha dit que el Govern tornarà a prendre decisions però també ha afegit que ara hi ha “eines noves” que han de permetre “fer-ho diferent”. Per la seva banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha deixat clar que el certificat covid ara quedarà “restringit” a l’oci nocturn.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Creu Blava

C/. Joan Maragall, 4

08380 – Malgrat de Mar

T. 937654647

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/