Arxiu

Salut demanarà prorrogar el gruix de les restriccions actuals

El Departament de Salut demanarà prorrogar “el gruix” de les restriccions més enllà del 7 de febrer, quan vencen les actuals, segons ha indicat el seu secretari general, Marc Ramentol. Salut preveu arribar al pic de les UCI en els propers dies, que amb més de 700 pacients ingressats, serà “molt superior” al de la segona. “La situació de risc del sistema sanitari serà altíssima”, ha advertit Ramentol, que ha afegit la incògnita de l’impacte de la variant britànica. Sobre la situació epidemiològica, la zona de Lleida i l’Aran són dos dels territoris que més preocupen. Salut ha rebut les 65.520 dosis de Pfizer que esperava per aquest dilluns -menys de les compromeses- i reprèn la vacunació amb segones rondes en residències i entre sanitaris.

Salut preveu arribar en els propers dies al màxim de la pressió assistencial a les UCI, on actualment hi ha 730 pacients ingressats, segons les darreres dades. Ramentol ha fet notar que serà un pic “marcadament superior” al registrat en la segona onada, quan es va arribar als 594 pacients que necessitaven cures intensives a Catalunya.

El secretari general de Salut ha subratllat que aquesta situació “compromet” l’activitat assistencial dels centres sanitaris. Actualment s’ha hagut de desprogramar entre un 20% i un 30% de l’activitat quirúrgica, percentatge que varia en funció de l’hospital i del territori.

Davant d’aquesta situació, i també sobre com pot impactar a Catalunya la transmissió comunitària de la variant britànica del coronavirus, Ramentol ha avançat que des de Salut no poden defensar un relaxament “rellevant” de les actuals mesures a partir del 7 de febrer. “El risc a què ens exposaríem seria altíssim”, ha advertit. Aquesta setmana, el Govern comença l’avaluació de la situació epidemiològica i del sistema sanitari, així com d’altres factors, per decidir sobre les restriccions actuals davant de la pandèmia.

Ramentol ha indicat que la variant britànica correspon al voltant del 9% de les mostres analitzades pels hospitals que s’encarreguen de fer-ne la seqüenciació genòmica.

Baixada “exasperadament lenta”

L’estabilització de la pressió assistencial que s’està produint a les UCI arriba uns dies més tard que s’assolís el pic de contagis de la tercera onada. Ramentol ha afirmat que, tot i que la tendència es manté descendent, la baixada del número de contagis és “exasperadament lenta”. El coordinador de la unitat de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha apuntat que els agradaria que el descens fos “més ràpid” però ha reconegut que això “implicaria endurir mesures”.

 

Represa de la vacunació

Sobre la vacunació, Ramentol ha confirmat que aquest dilluns han rebut les 65.520 dosis que esperaven de Pfizer. Són un total de 56 safates, si bé són menys de les compromeses inicialment, 61. Les 8.500 dosis de Moderna han arribat aquest dilluns a la tarda

El secretari general de Salut ha assenyalat que l’arribada d’aquestes dosis permet reprendre la vacunació, després dels problemes de subministrament dels últims dies i que les neveres del vaccí quedessin buides. Les dosis que arriben aquesta setmana serviran “fonamentalment” per a les segones rondes a les residències i entre els professionals sanitaris.

Publicitat

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/