Arxiu

Saló de l’Ensenyament 2019

El Saló de l’Ensenyament obre les portes amb tretze graus nous a l’oferta de les universitats catalanes

El certamen, que arriba a la 30a edició, compta amb 200 expositors entre els quals destaquen els centres de Formació Professional que mostraran la gran oferta de graus mitjans i superiors.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que “l’orientació és una eina fonamental en el sistema educatiu, ja en els darrers anys de la primària però principalment a l’ESO i a batxillerat, que serveix per a què l’alumne tingui informació suficient i adequada per desenvolupar el seu projecte vital i conegui que la inserció en el món professional té camins molt diversos”. Així ho ha expressat el titular d’Educació aquest matí davant dels mitjans de comunicació en el marc de la inauguració del Saló de l’Ensenyament, on ha fet un recorregut per diferents estands de la fira, acompanyat de la secretària general d’Educació, Núria Cuenca.
El titular d’Educació ha explicat que “el Departament posa 100 professionals en el seu estand dedicats a la informació i a l’orientació: aquesta és la eina més important del nostre estand, que és acollir als joves i a les famílies per donar-los informació i orientar-los”. Com a novetat, Educació reforçarà l’assessoria en ensenyaments artístics i esportius amb dos nous despatxos que oferiran atenció personalitzada. Bargalló ha dit també que “el Saló de l’Ensenyament és una mostra de la vitalitat dels sistema educatiu de Catalunya, una vitalitat que està protagonitzada pel sector públic“.
Nova oferta per al curs 2019-2020
La principal novetat a l’oferta d’ensenyaments postobligatoris del curs 2019-2020 serà el pla pilot de doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i arts plàstiques i disseny que començarà amb sis grups, tres d’esports i tres d’arts i disseny, que es concretarà de la següent manera:
  1. Ensenyaments esportius:
o   Batxillerat + grau mitjà de Salvament i Socorrisme a l’Institut Ferran Tallada de Barcelona i a l’Institut de Vic.
o   Batxillerat + grau mitjà de Futbol a l’Institut de Vic.
  1. Arts plàstiques i disseny:
o   Batxillerat artístic + grau mitjà de Gràfica impresa a l’Escola d’Arts d’Olot.
o   Artístic + grau mitjà de Gràfica interactiva a l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega.
o   Artístic i Humanístic + grau mitjà de Decoració i Ceràmica a l’Escola d’Arts de Móra la Nova i Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre.
En FP hi haurà tres noves titulacions: els cicles de grau superior de Manteniment de Sistemes Electrònics i Aviònics en Aeronaus (que substitueix al de Manteniment d’Aviònica) i de Manteniment Aeromecànic d’Avions amb Motor de Turbina (que ocupa el lloc del de Manteniment Aeromecànic) i mitjà de Comercialització de Productes Alimentaris. Dins dels Programes de Formació i Inserció, hi ha les següents novetats: Auxiliar d’Activitats Ramaderes (s’oferirà en un centre privat) i Auxiliar de Manteniment de Vaixells (nou perfil que complementarà al de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo). I, en els Itineraris Formatius Específics, hi haurà el nou perfil professional d’Auxiliar en Manteniment d’Instal·lacions Esportives.
En relació als Ensenyaments de Règim Especial, dins la branca d’arts plàstiques i disseny, es presenten les següents novetats: cicle de grau superior de Modelisme i Matriceria Ceràmica per la Indústria Alimentària (a l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa), una doble titulació de grau superior d’Animació en Videojocs i Entorns Virtuals i Gràfica Audiovisual en Infografia 3D (a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià de Barcelona) i una doble titulació també de grau superior de la família de Disseny Industrial. En ensenyaments esportius, s’amplia l’oferta del grau mitjà de Salvament i Socorrisme a Catalunya. I finalment, respecte als ensenyaments d’idiomes s’implanta el nivell C2 d’anglès per primer cop a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI).
“Espai de diàleg” per a les famílies i els alumnes
 
Per primer cop el Departament  dedica un “espai de diàleg” en el marc del saló adreçat a les famílies i als alumnes, amb tallers i converses d’orientació guiats per experts amb l’objectiu que els estudiants puguin confirmar o descobrir  on volen dirigir-se a partir de les seves aptituds i els seus interessos. Alguns exemples de diàlegs són, en l’àmbit del batxillerat, el treball de recerca o el batxibac (doble titulació batxiller–baccalauréat). Pel que fa a la formació professional, hi haurà el testimoni d’empresaris i d’alumnes que parlaran dels requisits de formació, dels perfils professionals i de les necessitats de personal qualificat de les empreses.
Preinscripció dels ensenyaments postobligatoris
Per als ensenyaments postobligatoris, la preinscripció per al curs vinent es podrà dur a terme del 14 al 21 de maig de 2019 en el cas de batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny, i, del 29 de maig al 5 de juny de 2019, en el cas dels cicles de grau superior de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny.
Podeu consultar tota la informació sobre preinscripció i matriculació a http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/.

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/