Arxiu

Ryanair confirma a Territori i Sostenibilitat la intenció de tancar la base de Girona

Els màxims dirigents de Ryanair han confirmat  al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, la intenció de tancar un seguit de bases arreu d’Europa, entre elles la de Girona. Després de la reunió, que s’ha celebrat a Dublín, Gavín ha explicat  que la companyia justifica la decisió en un “mercat a la baixa a nivell europeu” i en el retard “ja sabut” en el lliurament de nous avions. Li han explicat també que alguns aeroports, entre els quals el gironí, “no són rendibles a la temporada d’hivern” i han subratllat les taxes que Aena cobra per utilitzar la infraestructura. La decisió sobre les bases que es tancaran, però, “encara no és definitiva” i es prendrà en les properes setmanes, per la qual cosa Gavín ha confiat que finalment es pugui trobar alguna solució per “minimitzar l’impacte”.

REUNIÓ AMB AENA

Així, i tot i que el Govern “no és ni propietari ni gestor de l’aeroport”, Gavín ha afirmat que l’executiu català vol “liderar la recerca d’una solució per disposar d’un aeroport al servei de les persones i de l’economia del país”.

En aquest sentit, i després d’una reunió que tenia com a objectiu fer un primer “intercanvi d’impressions” i obtenir informació “de primera mà”, el Departament de Territori i Sostenibilitat demanarà ara reunir-se amb Aena per conèixer “quines accions té previstes per abordar la situació”, amb la meta d’evitar que Ryanair marxi de Girona. A banda, Gavín ha anunciat que també hi haurà reunions amb el territori, per analitzar el context actual.

CRÍTIQUES DEL SINDICAT USO

USO Ryanair ha presentat a la Guàrdia Civil una denúncia contra l’aerolínia de baix cost per vulnerar el dret de vaga reprogramant un vol amb origen a Girona. Segons el sindicat, el vol havia de sortir de les instal·lacions de Vilobí d’Onyar el diumenge a les 18.15 de la tarda en direcció a East Midlands i, posteriorment, fer el trajecte de tornada. El sindicat exposa que la companyia no va trobar tripulants de cabina per operar el vol amb origen Girona arran de la vaga. Per això, exposen que per evitar cancel·lar-lo van retardar el vol de sortida perquè, així, el vol des d’East Midlands arribés primer a Girona amb tripulació de cabina a bord des d’Anglaterra i després pogués operar l’altre enllaç, encara que suposés anar amb retard.

Publicitat

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/