Arxiu

Recullen 10 tones de brossa a la Costa Brava

La primera fase del projecte Mou-te pel Mar s’ha tancat amb un balanç de 10 tones de brossa recollides, per terra i mar. S’ha fet a través de diverses sortides de plogging realitzades a quatre poblacions del litoral gironí: Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Blanes.

Aquesta iniciativa, impulsada pel pescador Miquel Ferrés, ha comptat amb la participació d’un miler de persones. També hi han col·laborat diverses escoles, entitats, clubs esportius i uns 300 pescadors de les confraries dels quatre municipis. Alhora, han estat recollint la brossa trobada a alta mar durant la seva activitat pesquera. La major part dels residus han estat bosses de plàstic, llaunes i fins i tot electrodomèstics.

Aquest dimecres s’ha fet a Blanes la roda de premsa de balanç del projecte, que s’ha allotjat a la Sala d’Actes de la Confraria de Pescadors de Blanes, al recinte pesquer. L’acte ha comptat l’han encapçalat l’alcalde de la vila, Àngel Canosa; la impulsora de Twinapp, Teresa Ferrés i el patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas. També han assistit regidores de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, així com el gerent de la Confraria de Pescadors, Xavier Domènech.

Properes accions de ‘Mou-te pel Mar’: un plogging internacional

Teresa Ferrés s’ha mostrat en aquest mateix sentit, remarcant la importància que en la primera fase de l’experiència d’aquest 2019 hagin participat un miler de persones, sobretot famílies. També ha avançat les properes accions en el marc de Mou-te pel Mar, un projecte que la primavera del 2020 serà l’eix conductor d’una jornada internacional de plogging.

Hi participaran promotors i experts d’arreu del món d’aquesta nova tendència esportiva nascuda a Suècia i que ja s’ha escampat a tot el planeta. La jornada servirà per posar en comú experiències i compartir projectes similars que ja s’estan duent a terme a molts països d’Europa i els Estats Units. Al mateix temps, s’ha anunciat que al llarg dels propers mesos s’organitzaran noves sortides de plogging a diversos municipis de la Costa Brava que també en volen acollir.

Perill del futur de la pesca pels efectes del canvi climàtic

El patró major de la Confraria de Pescadors, Eusebi Esgleas, ha elogiat la iniciativa de Twinapp, així com la implicació de les administracions públiques i institucions que hi ha donat suport. No tan sols perquè és una excel·lent manera de fer difusió sobre els greus efectes que està suposat el canvi climàtic, sinó també perquè és una lluita amb la que el col·lectiu dels pescadors de tot el litoral català hi està implicat des de fa temps.

Esport, salut i consciència mediambiental

En un altre ordre de qüestions, durant la roda de premsa s’han recordat els tres eixos del projecte “Mou-te pel Mar”, que s’ha posat en marxa aquest any amb la col·laboració de RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre que fomenta les pràctiques esportives.

A través de Twinapp es coordinen les diferents sortides, tant per mar com per terra, i des del llançament de l’app s’ha creat una gran capacitat de relació entre els usuaris, que comparteixen la seva afició per l’esport, la promoció d’hàbits saludables a través  de l’esport i la preocupació pel medi ambient.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/