Arxiu

Recreacions digitals amb codis QR a l’entorn del Vescomptat de Cabrera

El Consell Comarcal de la Selva, en el marc del projecte Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera, ha produït 10 recreacions digitals entorn a diferents elements patrimonials i fets històrics vinculats al Vescomtat de Cabrera. Les recreacions són accessibles a través d’uns codis QR instal·lats davant de cada element, en 10 dels municipis que participen del projecte.

Aquest projecte turístic cultural té com a objectiu la posada en valor del patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera, generant una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats al Vescomtat.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha assegurat que  “l’any 2021 el projecte Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera entrarà a la seva darrera fase d’execució amb la previsió d’assolir el seu objectiu inicial, que era posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera, havent generat una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats al Vescomtat.”

Les recreacions són accessibles a través d’uns codis QR instal·lats davant de cada element, en 10 dels municipis que participen en el projecte:

·      Anglès: Una successió difícil. Ambientada al segle XIV entorn del castell d’Anglès, tracta sobre el litigi entre Bernat I i Bernat II per la successió de la vescomtessa Marquesa de Cabrera.

·      Arbúcies/Sant Feliu de Buixalleu:El setge llegendari. Ambientada al segle XIV entorn del Castell de Montsoriu, ens explica la llegenda del llarg setge del exèrcits del rei moro sobre castell de Montsoriu al segle , a partir d’un diàleg entre Bernat II i el seu net, Bernardí.

·      Blanes:Uns vescomtes llunyans. Ambientada al segle XVI al palau vescomtal i la font gòtica de Blanes, ens narra la missiva enviada pel vescomte Fadrique Enríquez de Velasco al cosmògraf Jaume Ferrer de Blanes.

·      Breda:Miquel Samsó, abat i president. Ambientada al segle XV al monestir de Sant Salvador de Breda, ens apropa al personatge Miquel Samsó, abat del Monestir i 31è president de la Generalitat de Catalunya.

·      Hostalric:El mercat d’Hostalric. Ambientada al segle XIV entorn de la vila emmurallada d’Hostalric, ens dona a conèixer com la vescomtessa Marquesa de Cabrera contribueix en la consolidació d’Hostalric com a capitalitat administrativa del vescomtat i el paper de Pere de Santantoni, notari públic d’Hostalric.

·      Lloret de Mar: Sicardis senyora de Lloret. Ambientada al segle XI entornd del castell de Sant Joan, ens explica la disputa entre les germanes Ermessenda i Sicardis de Montsoriu sobre l’herència del vescomtat de Girona.

·      Maçanet de la Selva:La promesa del Vescomte. Ambientada al segle XIV entorn de l’església de Sant Llorenç de Maçanet, on s’explica que Bernat IV fa una prometença a la Mare de Déu de Cabrera de Maçanet relacionada amb els combats de la corona d’Aragó a Sicília.

·      Riells i Viabrea: La revolta contra el cerimoniós.Ambientada al segle XIV entorn de la torre d’en Pega,ens apropa a Bernat de Malla i la seva estratègia defensiva del vescomtat davant l’avenç de les tropes de Pere III el Cerimoniós que volen sufocar la revolta del vescomtat per la decapitació de Bernat II.

·      Sils: La porta de l’infern. Ambientada al segles XIII i XVIII entorn dels Estanys de Sils i les seves fites, ens narra la llegenda d’en Pere Porter i els intents de dessecament de l’estany des del primer promogut per Guerau IV de Cabrera (1247) fins al darrer que ho aconseguí, el Duc de Medinacelli (1856).

·      Vidreres: El poder de les relíquies. Ambientada al segle XIII entorn del castell de Sant Iscle, explica l’origen del nom del castell i el trasllat de les relíquies de sant Iscle al monestir de Sant Salvador de Breda a través d’una conversa entre Guerau VI i la seva filla Marquesa de Cabrera.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/