Arxiu

Reclamen relaxar la mascareta a les escoles

L’Associació de Famílies Federades d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) ha reclamat flexibilitzar l’ús de la mascareta als centres i retirar-la especialment en les edats més primerenques. Més encara després que l’executiu hagi anunciat la fi de bona part de les restriccions a partir de divendres. “S’apliquen a l’escola restriccions molt més dures que a la resta de la societat”, ha dit a l’ACN la presidenta de l’entitat, Belén Tascón. L’aFFaC és partidària de retirar la mascareta a l’escola especialment a infantil i primària, en tots els contextos. Asseguren que ni les dades d’infeccions ni la incidència de la covid als centres justifiquen que s’hagi de dur. Educació sosté que aquesta és una decisió sanitària.

La mascareta continua sent obligatòria a partir dels sis anys a l’escola, tot i que els nens dels mateix grup bombolla se la poden treure al pati. L’aFFaC sosté però que la mesura general d’haver-la de dur no està justificada i aposta per retirar-la sense ambigüitats, especialment en el cas d’infantil i primària, tant a dins com a fora del pati.

Per a Tascón, hi ha una “anomalia o discrepància” entre el que passa als centres i el que passa fora d’aquests. Afegeix que tant nens com adults es poden barrejar fora de l’escola sense mascareta i veu “difícil d’explicar” que puguin anar sense mascareta al parc de davant de l’escola però no al pati del seu centre educatiu.

També menciona l’experiència d’altres països europeus on ja s’ha optat per eliminar la mascareta a l’escola. La presidenta lliga això amb el fet que tant Catalunya com l’Estat presenten de les millors xifres de vacunació contra la covid. “Veiem motius suficients per relaxar la mesura en benefici de la pedagogia i el benestar de l’alumnat”, ha asseverat.

Tascón reconeix que la pandèmia ha ensenyat que és molt difícil fer previsions però defensa que s’han de prendre mesures segons la realitat actual, com s’està fent en altres àmbits.

En una reunió en l’inici de curs, l’aFFaC va demanar a Educació estudiar la proposta d’eliminar l’ús de la mascareta i ha lamentat que no han rebut cap resposta al respecte. Tascón ha insistit en la necessitat d’abordar-ho tant pels beneficis pedagògics com pensant en la salut emocional de l’alumnat. En aquest sentit, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit en reiterades ocasions que són partidaris de retirar la mascareta tan aviat com es pugui però que aquesta és una decisió que correspon a les autoritats sanitàries.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/