Arxiu

Reclamen relaxar la mascareta a les escoles

L’Associació de Famílies Federades d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) ha reclamat flexibilitzar l’ús de la mascareta als centres i retirar-la especialment en les edats més primerenques. Més encara després que l’executiu hagi anunciat la fi de bona part de les restriccions a partir de divendres. “S’apliquen a l’escola restriccions molt més dures que a la resta de la societat”, ha dit a l’ACN la presidenta de l’entitat, Belén Tascón. L’aFFaC és partidària de retirar la mascareta a l’escola especialment a infantil i primària, en tots els contextos. Asseguren que ni les dades d’infeccions ni la incidència de la covid als centres justifiquen que s’hagi de dur. Educació sosté que aquesta és una decisió sanitària.

La mascareta continua sent obligatòria a partir dels sis anys a l’escola, tot i que els nens dels mateix grup bombolla se la poden treure al pati. L’aFFaC sosté però que la mesura general d’haver-la de dur no està justificada i aposta per retirar-la sense ambigüitats, especialment en el cas d’infantil i primària, tant a dins com a fora del pati.

Per a Tascón, hi ha una “anomalia o discrepància” entre el que passa als centres i el que passa fora d’aquests. Afegeix que tant nens com adults es poden barrejar fora de l’escola sense mascareta i veu “difícil d’explicar” que puguin anar sense mascareta al parc de davant de l’escola però no al pati del seu centre educatiu.

També menciona l’experiència d’altres països europeus on ja s’ha optat per eliminar la mascareta a l’escola. La presidenta lliga això amb el fet que tant Catalunya com l’Estat presenten de les millors xifres de vacunació contra la covid. “Veiem motius suficients per relaxar la mesura en benefici de la pedagogia i el benestar de l’alumnat”, ha asseverat.

Tascón reconeix que la pandèmia ha ensenyat que és molt difícil fer previsions però defensa que s’han de prendre mesures segons la realitat actual, com s’està fent en altres àmbits.

En una reunió en l’inici de curs, l’aFFaC va demanar a Educació estudiar la proposta d’eliminar l’ús de la mascareta i ha lamentat que no han rebut cap resposta al respecte. Tascón ha insistit en la necessitat d’abordar-ho tant pels beneficis pedagògics com pensant en la salut emocional de l’alumnat. En aquest sentit, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit en reiterades ocasions que són partidaris de retirar la mascareta tan aviat com es pugui però que aquesta és una decisió que correspon a les autoritats sanitàries.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Jugueteria El Genio

C/. Josep Tarradellas, 58

17300 – Blanes

T. 872505761

Creu Blava

C/. Joan Maragall, 4

08380 – Malgrat de Mar

T. 937654647

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/