Arxiu

Queixes pels ordinadors que la Generalitat envia als centres escolars

En el marc del Pla d’educació digital de Catalunya, s’està fent el desplegament dels equipaments d’alumnat i dels professors. Els ordinadors seran gestionats des d’ensenyament de manera que se’n pot fer la seva traçabilitat. El motiu és que es tracta d’una eina de feina i no d’ús privat.

 

 

Aquestes mesures de control i seguretat dels dispositius han sorprès als professors que s’han trobat amb ordinadors que estan ‘bloquejats’ i no permeten descarregar cap programa fora dels que ja porten instal·lats, ho ha explicat  Rubén Fernández, director de l’Institut Serrallarga de Blanes.

Diversos professors s’han queixat del fet que no es puguin descarregar programes que en segons quins casos són essencials per poder treballar i impartir les classes, ha afirmat Àlex Cugota, Cap d’Estudis del Serrallarga.

Martí Fonalleras, Director dels Serveis Territorials d’Educació de Girona  recorda que són ordinadors per un ús exclusiu a la feina, però que en el cas que hi hagi qualsevol problema o  mancança s’intentarà solucionar.

Però mentre no arriba la solució, els professors que requereixen d’aquests programes extra per fer la seva feina hauran d’utilitzar els seus dispositius personals.

El Coll i Rodés de Lloret de mar, en tant que centre ‘pilot’ del pla de digitalització ja ha rebut els 800 ordinadors tant per alumnes com per al professorat. Però aquest no és el cas de molts dels centres catalans, com l’Institut Serrallarga, que encara no ha rebut cap dels ordinadors destinats als alumnes.

 

Escolta les declaracions  de l’equip directiu de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernandez i Àlex Cugota i del Director dels Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras:

 

 

 

Educació fa un balanç positiu del primer trimestre tot i les dificultats per la Covid

 

Gràcies a la bona coordinació entre educació i salut, les escoles catalanes han pogut contenir i evitar de manera efectiva la propagació del virus en la messura del possible, mantenint al màxim la presencialitat a les aules. Ara que el primer trimestre del curs escolar ha arribat a la seva fi, Martí Fonalleras, Director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, n’ha fet el balanç positiu tot i les dificultats que han tingut als centres per la Covid-19.

De cara al segon trimestre, que s’iniciarà l’11 de gener la intenció del sector és molt clara: la màxima presencialitat possible, ja que com destaca el sector educatiu, l’escola ha demostrat ser segura sempre que es respectin totes les indicacions. Fonalleras espera que l’inici de trimestre sigui en unes condicions més favorables que les que hi ha en aquests moments respecte a la pandèmia, i resta a l’expectativa del que es puguin trobar a la tornada del Nadal. Demana responsabilitat i consciència als alumnes i professors però ho fa extensiu a tota la societat, i remarca que cal evitar les reunions amb familiars amics i els desplaçaments entre províncies.

 

L'Ajuntament de Girona llança una campanya comunicativa als centres educatius sobre les mesures de la COVID-19

 

Escolta a Martí Fonalleras:

 

 

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/