Arxiu

Quarantena de 14 dies pels que arribin de l’estranger

La mesura, publicada aquest dimarts al BOE, entrarà en vigor el 15 de maig i serà valida mentre duri l’estat d’alarma i les seves pròrrogues. Els viatgers hauran de quedar-se al seu domicili o allotjament limitant els seus desplaçaments a les activitats essencials de compra de productes bàsics, assistència a centres de salut o causes de força major. A més, estaran obligats a portar mascareta i hauran de complir les mesures d’higiene i prevenció, especialment pel que es refereix al contacte amb els convivents.

Queden fora d’aquestes mesures els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions, així com els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades.

Les agències de viatge i companyies de transport hauran d’informar els viatgers d’aquestes mesures en l’inici del procés de venda de bitllets cap a l’Estat. Els avions hauran de facilitar el formulari de salut pública per localitzar els passatgers.

Les autoritats sanitàries podran contactar-los per fer-los un seguiment. Davant l’aparició de símptomes, hauran de contactar per telèfon amb els serveis de salut.

ACAVE: “Cap turista va a un país on li imposin estar 14 dies tancat en un hotel o apartament”

El president de L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), Martí Sarrate, ha mostrat la seva preocupació per l’obligatorietat als visitants internacionals a passar una quarantena quan entrin a l’Estat, tal com estableix una ordre ministerial publicada al BOE. “Cap turista a va a un país on li imposin estar 14 dies tancat en un hotel, en un apartament o en un càmping”, ha advertit Sarrate. Segons el president de l’ACAVE, es tracta d’una mesura “molt dura” i que confiar-ho tot al turisme a l’interior de les comunitats o de l’Estat aquest estiu no és suficient per cobrir el buit que deixen els 84 milions de persones que van visitar Espanya l’any passat, un 25% dels quals a Catalunya.

De cara aquest estiu, Sarrate ha recordat que el turisme interior també estarà condicionat pels processos d’ERTO oberts a milers de treballadors que hauran comportat una disminució de les seves rendes. Per ara, el sector preveu molta mobilitat en cotxe i moltes estades en apartaments davant els dubtes de com podran reobrir els hotels.

D’altra banda, la patronal de les agències de viatge dona per perduts els viatges en creuer. “Serà complicat que les companyies de creuers estiguin activades aquest estiu”, assegura Sarrate, després de conèixer les restriccions als viatgers internacionals.

Publicitat

INS BISBE SIVILLA

C/. Valledebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/