Arxiu

Quantus Teatre i El Mirall al FITAG 2018

El grup lloretenc Quantus Teatre ha presnetat aquest dimarts al FITAG de Girona, “Lorca in love”. El Mirall de Blanes, porta aquest dijous al Teatre Municipal de Girona, “Oceans”. Aquest divendres, al Teatre de Lloret es podrà veure “LA COMEDIA DE MILES GLORIOSUS” de la companyia Kumen Teatro de Langreo (Astúries). El FITAG 2018 també passa aquest dijous per Vidreres i divendres per Maçanet de la Selva.

 

Quantus Teatre és una companyia amb deu anys de recorregut en el món del teatre independent. Es caracteritza per la diversitat en les seves obres, entre les quals trobem Quan l’infern sigui atiat, Lisístrata o l’obra d’enguany, Lorca in Love.

Amor de don Perlimplín con Belisa en su jardín. Aleluya erótica en cuatro cuadros y un prólogo i Retablillo de don Cristóbal formen la dramatúrgia d’aquest Lorca in Love. Del gran Federico García Lorca coneixem les grans tragèdies però poca cosa sabem dels seus textos en clau de comèdia. Amb aquestes dues obres Quantus Teatre presenta l’espectacle amb el títol Lorca in Love. Lorca ens parla d’amors i desamors, i d’infidelitat, en clau de comèdia i de tragèdia, satíricament, amb humor blanc i humor negre; ens presenta uns personatges que juguen al guinyol. Un compendi del corpus teatral d’un dels dramaturgs i dels poetes més importants de la llengua castellana. «Será necesario que las muchachas cierren sus abanicos y las niñas saquen sus pañuelitos de encaje para oir y ver las cosas de doña Rosita casada con don Cristóbal y las cosas de don Cristóbal casado con doña Rosita, y las cosas de don Perlimplín y la joven Belisa y ¡ay! ¡ay! ¡ay! Empieza el tambor.»

Al Teatre de Lloret, es va poder veure “LA COMEDIA DE MILES GLORIOSUS” de la companyia Kumen Teatro de Langreo (Astúries).

El Mirall és un grup de Blanes que fa 32 anys va sorgir de l’escola pública Joaquim Ruyra. Se centra en la pedagogia teatral per a joves (escoles, instituts i tallers) i en espectacles de creació pròpia. El creador, director i ànima, és Josep Alum.

Oceans és una festa, una foguera de vanitats, un ball de màscares en què els personatges pretenen ser algú que no són. Quan cau la màscara es destapa el buit, la solitud, el desig, la ràbia, més enllà de les convencions socials. Llavors és quan aquests personatges es mostren tal com són: brutals i al mateix temps vulnerables, tendres, inquietants. Oceans és una celebració salvatge en la qual aparença i realitat formen la paradoxa de l’època en què vivim: l’era dels m’agrada. Mentrestant, el planeta es transforma, el gel polar es fon i, de mica en mica, tornem a l’origen: tornem a ser aigua, a ser oceà.

 

Imatge: Oceans. El Mirall/FITAG

Publicitat

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/