Arxiu

Puigdemont participa a l’Aplec de Calella

L’Aplec de la Sardana de Calella ha arribat enguany als 90 anys i Puigdemont ha felicitat a tots els que han fet possible aquesta efemèride. Puigdemont, també ha parlat en clau de futur.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha agraït la feina feta per les diferents generacions de calellencs que han tirat l’aplec endavant.

Escoltar Puigdemont i Candini

90 anys d’aplecs sardanistes

 Calella ha celebrat els dies 3 i 4 de juny, l’Aplec Pairal de Catalunya.

El maig del 1925 se celebrà el primer Aplec Llevantí de la Sardana, per commemorar l’aniversari de la fundació de Joventut Sardanística, que fou l’entitat d’organitzar tots els aplecs i ballades a Calella.

Encara es comenta aquella imatge de riuades de sardanistes que es desplaçaven a Calella amb trens especials i autobusos pels carrers en direcció als pins per tal de ballar i escoltar bones sardanes a càrrec de les millors cobles del moment.

Els 90 anys d’aplecs només van ser interromputs durant els anys 1937-1939 per aquella guerra civil.

L’Agrupació Sardanista de Calella és la successora de la Joventut Sardanística fundada l’any 1924. L’actual Agrupació va ser l’any 1996 Ciutat Pubilla de la Sardana i el 2015 va ser proclamada Capital de la Sardana

El actes d’enguany: concert popular a la tarda del dissabte i una doble ballada a la nit al  Passeig Manuel Puigvert, on s’hi escolta el so de mar. I el diumenge matí i tarda sardanes al Pati de l’Ós del Parc Dalmau, interpretades per quatre de les millors cobles del moment com son La Principal de la Bisbal, Montgrins, Jovenívola de Sabadell i Marinada.

I per celebrar aquests 90 anys d’aplecs, l’ estrena de sardanes dedicades i, com es mereix una data com aquesta, pastís d’aniversari i xarrup de moscatell per als assistents.

APLEC 2

Escultura sardanista

Personatges que defineixen la cultura i història de Calella passaran a formar part en forma d’escultures de bronze del nostre paisatge urbà. La primera d’aquestes escultures va ser inaugurada pel President Carles Puigdemont el 4 de juny al Parc Dalmau. És una noia asseguda a un banc, que representa un músic de cobla, acompanyada d’un flabiol i un tamborí. L’escultura s’ha instal·lat poc abans de la Font de les Oques, donant així la benvinguda als participant de l’Aplec que accedeixen al Parc Dalmau per l’entrada principal.

Als voltants de Sant Joan una altra escultura veurà la llum, aquesta estarà situada a la part superior de la Riera Capaspre, abans de la NII, i representarà a La Llopa, un dels símbols representatius i identitaris de la ciutat que forma part de l’imaginari col·lectiu dels calellencs.

Aquest projecte s’ha inspirat en les escultures de Bratislava, on es poden trobar al seu casc antic escultures de bronze que representen personatges pintorescs, alguns fins i tot basats en personatges reals. En aquesta línia Calella vol oferir un nou atractiu al visitant, que podrà descobrir la història de la ciutat a través de les figures, figures vives a mida real, que esdevindran un atractiu a l’hora de fotografiar-se amb elles, i així, a través de les xarxes socials i internet, donar a conèixer al món Calella a través d’un altre actiu.

Les escultures de l’Aplec i de La Llopa, les primeres de les que es podrà gaudir estan fetes de bronze, i són creació de l’artista manresà Ramon Oms. Amb més de trenta anys en el món de l’escultura, Oms ha treballat per particulars, fundacions i ajuntaments d’arreu del món.

APLEC 3

 

Foto Yoyo

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/