Arxiu

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar la precaució davant el temporal de neu, onatge i vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’ALERTA del pla NEUCAT, l’ALERTA del pla INUNCAT per fort onatge i l’ALERTA del pla VENTCAT per la  previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades, onatge i vent el cap de setmana i que serà més intens aquest dissabte.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper ha advertit de l’inici d’un episodi sever de neu vent i mala mar “que durarà fins dilluns, amb el pitjor moment demà dissabte a la part sud del país, centre i nord pels Pirineus. Malgrat això, serà un episodi molt generalitzat per tot el país“. En aquest context, Sàmper ha fet una crida a limitar la mobilitat al que sigui imprescindible: “el consell és no sortir i fer només moviments inajornables. Tots ens hem de quedar a casa“.

 

Alerta per nevades

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de nevades a Catalunya (NEUCAT) per la previsió de l’SMC i les afectacions que se’n poden derivar. L’episodi de nevades començarà aquesta tarda a les Terres de l’Ebre i s’anirà estenent a tot Catalunya la propera nit i matinada. Demà dissabte al matí es preveu que nevi de manera generalitzada a tot Catalunya i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Al llarg del dia la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat.

A la zona de la costa la neu donarà pas a les pluges demà al matí. A la resta de Catalunya podran mantenir-se les nevades a cota molt baixa. L’SMC preveu que la major afectació per neu es produeixi a les Terres de l’Ebre, especialment a la zona dels Ports i al voltant, on pot acumular més de 30 cm de neu fins arribar als 50 cm. També s’espera una afectació especial a l’interior d’Osona, Ripollès i la Serralada Transversal, on es podrà superar els 30 cm de neu.

En algun punt del Bages i Anoia el gruix pot arribar als 15 cm i a la resta del territori seran variables. Pel que fa a diumenge, la cota de neu pujarà a 400 metres i la neu es concentrarà sobretot a les Terres de l’Ebre i a la Serralada Transversal, on podran acumular-se 10 cm de gruix a les precipitacions del dia anterior.

 

Alerta per fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla especial d’emergències per risc d’Inundacions a Catalunya (INUNCAT) per la previsió de fort onatge a tot el litoral a partir de la propera matinada i fins diumenge. Es preveu que les onades puguin superar els 1,5 metres en un inici i puguin arribar als 3 o 4 metres amb el pas de les hores a gairebé tota la costa i especialment a Tarragona, Delta del Llobregat i Delta de l’Ebre. Es preveu que l’episodi arribi a la máxima intensitat demà dissabte a la nit i durant la matinada de diumenge. Al llarg del diumenge el temporal de fortes onades anirà a la baixa.

Alerta per vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’ALERTA del pla Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) per la previsió de fortes ratxes de vent, sobretot al litoral central i també a l’interior de la Catalunya Central. Demà dissabte a la tarda el vent podrà superar els 72 km/h.

 

Imatges d’arxiu

Publicitat

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/