Arxiu

Problemes a Aiguaviva Park de Vidreres

Tallen els serveis a 40 cases ocupades però els veïns asseguren que no se senten segurs

Comunicat ajuntament:

Dissabte al matí es va realitzar a la urbanització Aiguaviva Parc una operació antifrau per
acabar amb la ocupació il·legal i el malestar que aquestes provoquen als veïns.
Durant el darrer mes s’ha percebut un augment de les ocupacions en aquesta zona de
Vidreres, fet que ha provocat fins a sis detencions, efectuades per Mossos d’Esquadra i Policia Local, per tràfic de drogues entre d’altres. L’Ajuntament fa mesos que treballa per reduir les ocupacions, de fet el darrer mes s’ha incrementat la pressió policial i s’han instal·lat controls als accessos a algunes urbanitzacions per reduir-ne les ocupacions. S’han incautat caravanes, vehicles robats i també s’han dut gossos perillosos a la gossera que els delinqüents posaven a l’entrada de les propietats ocupades per foragitar tot aquell que s’hi acostava. La majoria d’aquestes ocupacions les protagonitzen estrangers provinents de l’est per realitzar, a les cases ocupades, activitats delictives com plantacions de marihuana entre d’altres. Per fer-ho punxen els serveis de llum i aigua.
Aquesta és una problemàtica estesa a d’altres municipis de la Selva, perquè es tracta d’una
comarca amb molta zona boscosa, que ofereix múltiples vies d’escapament en cas de ser
descobert per la policia, explicava Jordi Camps, alcalde de Vidreres. La companyia Endesa, juntament amb Mossos d’Esquadra i la Policia Local, han tallat l’aigua i la llum d’una quarantena d’habitatges.
Aquesta, però és tot just una primera actuació i s’espera que properament es realitzin noves
operacions antifrau
. Actualment se sap que a Aiguaviva Parc, on hi viuen un miler de persones aproximadament, hi ha una seixantena de cases ocupades.
L’alcalde assegura que “treballem per posar en ordre la urbanització i fem tot el que està a les nostres mans per fer que aquests delinqüents marxin del poble. Per fer-ho és important que treballem conjuntament, tot i que caldria un canvi legislatiu per ser més durs amb la gent que ocupa cases per cometre il·legalitats”. Els talls de subministre no han afectat a famílies amb situació de vulnerabilitat social.
Queixes dels veïns
Els veïns de la urbanització Aiguaviva Parc de Vidreres (Selva) veuen “insuficient” l’actuació que ha fet l’Ajuntament al seu barri contra el frau elèctric aquest dissabte. Asseguren que hi ha un problema de seguretat a banda dels problemes amb la llum, que en la majoria de casos es produeixen pel consum d’energia de les diverses plantacions de marihuana que hi ha en algunes de les cases ocupades. L’Anna és una veïna que explica que els robatoris han augmentat i que estan farts d’anar “amb por” pel carrer. “No t’atreveixes a dir res i veiem que l’Ajuntament només actua quan ens manifestem”, assenyala. De fet, recorden que porten “més d’un any i mig” i el consistori “no ha fet res” per ajudar-los.
Una cinquantena de veïns de Vidreres s’han manifestat davant de l’Ajuntament de la localitat. Ho han fet per protestar contra la inseguretat que tenen a la urbanització Aiguaviva Parc – situada a uns set quilòmetres del centre – com a conseqüència de les ocupacions que hi ha hagut els darrers mesos

 

Publicitat

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

INS BISBE SIVILLA

C/. Valledebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/