Arxiu

Primer mapa de turisme accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

D’acord amb l’estratègia de màrqueting i promoció del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el mapa accessible de la Costa Brava i el Pirineu de Girona neix de la iniciativa de l’entitat per posicionar la demarcació de Girona com a destinació de turisme per a tothom en el Mediterrani.

 

El mapa tàctil i auditiu presenta quinze punts d’interès accessibles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, com són les estacions d’esquí de la Molina i Masella, l’estany de Banyoles, les viles medievals de Pals i Peratallada, el poblat ibèric d’Ullastret, la vall i el santuari de Núria, la Vila Vella de Tossa de Mar, el casc antic de Girona, els parcs naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, el Montseny, els Aiguamolls de l’Empordà i Cadí Moixeró, el Castell de Gala Dalí de Púbol i el Teatre-Museu Dalí de Figueres, les ruïnes d’Empúries, el monestir de Sant Pere de Rodes, les vies verdes, els jardins de la Selva Marítima: Marimurtra i Santa Clotilde, Besalú i Santa Pau.

 

Catorze punts d’interès turístic del plànol són accessibles per a persones amb cadira de rodes. També, d’aquests quinze punts, nou ho són per a persones amb discapacitat visual, tres per a persones amb discapacitat auditiva i un per a persones amb discapacitat psíquica o cognitiva.

 

D’una part, el mapa està escrit en Braille, en català, i consta de diversos relleus, amb el qual les persones amb discapacitat visual poden intuir diversos continguts i, d’altra part, un codi QR mitjançant el qual des d’un mòbil o tauleta es pot accedir a una audioguia en línia en cinc idiomes —català, castellà, francès, anglès i alemany—, que reprodueix el text la informació de cada punt del mapa. Aquests continguts s’aniran actualitzant a mesura que l’oferta de turisme accessible vagi augmentant.

 

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona s’ha inspirat en destinacions com Bilbao, Madrid i Benidorm per produir aquest material i ha encarregat el projecte a l’empresa Puntodis, especialitzada en l’accessibilitat en la comunicació. Inicialment es produeixen 3.000 mapes accessibles, que a partir del mes de febrer es distribuiran entre la seixantena oficines de turisme de les comarques gironines, consells comarcals, associacions de persones amb discapacitat i biblioteques.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/