Arxiu

Presó per un exprofessor d’una escola d’Arenys de Mar per presumptes abusos sexuals

El jutjat d’instrucció número 2 d’Arenys de Mar ha decretat presó provisional sense fiança per a un exprofessor de l’escola La Presentació d’Arenys de Mar investigat per presumptes delictes d’abusos sexuals, assetjament sexual i elaboració de pornografia infantil. L’investigat treballava com a professor d’Educació Física al centre concertat de la població, on va ser acomiadat a principis de febrer. La directora del centre ha detallat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que el van fer fora “per conductes inapropiades a les xarxes socials”, i ha recalcat que desconeixien les denúncies de diversos alumnes fins que l’home va ser detingut aquest passat dimarts. La directora va anar dijous passat a declarar i està investigada per encobriment.

Els fets haurien tingut lloc durant el curs passat 2020-2021, segons el diari Ara. El rotatiu detalla que una alumna de primer d’ESO va explicar als seus pares que el professor tenia un tracte molt afectuós amb ella, amb comentaris que considerava inapropiats. La família va traslladar el cas a la tutora de l’alumna, que va demanar explicacions al docent i aquest es va disculpar.

L’home va ser fora del centre durant uns mesos, encadenant les vacances amb un permís de paternitat. Aquest passat mes de febrer, ja de retorn a la feina, algunes famílies van avisar la direcció de l’escola que el professor havia fet comentaris pujats de to a algunes nenes a través d’Instagram. Els missatges haurien estat durant el curs anterior però s’havien viralitzat aquest febrer. Aquestes publicacions van motivar l’acomiadament del docent.

Fonts policials recalquen que la investigació és oberta i apunten que no es descarta que apareguin més víctimes. La direcció de l’escola demana respecte per la investigació judicial.
Sobre aquesta qüestió, el conseller d’Educació, Jseop Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el departament es personarà com a acusació al procés judicial i farà “les investigacions que calguin”. Ha precisat, també, que la conselleria ha tingut constància de la investigació i detenció del professor a través dels Mossos d’Esquadra i no per l’escola.

Comunicat de l’escola a les famílies

L’escola ha enviat un comunicat a les famílies dels alumnes en què assegura que va tenir coneixement a mitjan febrer que un professor actuava “de manera inadequada”. Segons recull l’ACN, el centre afirma que “immediatament es va acomiadar el professor” malgrat que, admet, en aquell moment no tenia “coneixement ni cap prova” que l’actuació del docent “hagués sobrepassat el que es va considerar com una conducta inapropiada”. Després, continua l’equip directiu, van saber que aquests fets podien ser “constitutius d’una falta o delicte”.

Imatge: Escola La Presentació. Foto: Ràdio Arenys

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/