Arxiu

Presenten els millors treballs de recerca de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres

El Teatre de Blanes s’ha tornat a omplir de joves promeses en el món de la recerca i la investigació de diversos àmbits a través de la IX Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva. Organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de La Selva II amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, ha estat una nova ocasió per descobrir joves talents acadèmics.

Prèviament a la celebració de la mostra, tots els treballs presentats han passat un procés de selecció en cadascun dels centres, valorant la creativitat, innovació i aplicació d’estratègies de recerca. El seu objectiu és reconèixer l’esforç esmerçat per l’alumnat i el professorat que fa la tutoria, i ahir van ser ells i elles els únics i úniques indiscutibles protagonistes de la vetllada compartida amb amics i familiars.

S’havien d’exposar un total de 15 treballs escollits d’estudiants de batxillerat procedents de centres educatius de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. Finalment només van presentar-se’n 13, ja que les alumnes dels dos que representaven l’INS S’Agulla de Blanes no van poder assistir al estar confinades. La benvinguda va anar a càrrec de la directora del CRP Selva II, Pepa Celaya, seguida pel parlament del director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras.

El lliurament de diplomes al final de l’acte  el van encapçalar en representació del municipi acollidor alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López. També van participar l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps; el regidor i la tècnica d’Educació de Lloret, Albert Fernández i Cristina Pinto; així com els inspectors del Departament d’Educació a la Selva Marítima, Maria Queldra i Joan Queldra. El parlament de cloenda va anar a càrrec de Maria Queldra, qui d’una manera molt emotiva va demanar als i les joves que omplien el Teatre de Blanes: ‘No abandoneu els vostres somnis’.

A diferència d’altres anys, la presentació no va poder tancar-se amb l’habitual Fotografia de Família de guardonats i guardonades, professors/tutors, membres del CRP Selva II i autoritats assistents. Les mesures COVID van ser en tot moment presents a l’hora d’accedir i desallotjar el recinte, així com la obligatorietat de dur la mascareta posada i prendre la temperatura al entrar, entre d’altres precaucions.

Els assassins en sèrie, l’alcoholisme, les famílies LGTBI i altres temes

Com sol ser habitual, els 15 treballs de recerca seleccionats abasten temes molt variats, sorprenent al públic per la seva originalitat i erudició. Per sobre de tot, però, estava la convicció amb què van defensar-los, així com l’espontaneïtat barrejada amb la il·lusió i empenta que van encomanar. Durant les dues parts de què va constar l’acte es va parlar d’assassins en sèrie, epilèpsia, alcoholisme, feminisme a les aules, famílies LGTBI, o bé la programació de la llegendària màquina ‘Enigma’, entre d’altres.

A la mitja part, els alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Serrallarga van oferir una actuació a base de diverses cançons d’estils prou variats. Els i les alumnes van interpretar en viu i en directe els temes acompanyats per les palmes del públic assistent, tocant els respectius instruments, cantant i ballant, en un interludi musical molt celebrat per tothom.

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/