Arxiu

Preocupació entre les ONG gironines per la seva viabilitat si la pandèmia fa retallar el pressupost en cooperació

El cop provocat pel coronavirus a diferents sectors de la societat, també ha afectat l’àmbit de la cooperació. I és que les ONG reconeixen que hi ha “incertesa” per saber si podran continuar treballant normalment, especialment a partir de l’any vinent, quan els pressupostos de les diferents administracions vinguin condicionats per l’impacte econòmic de la pandèmia. La coordinadora d’ONG a les comarques gironines agrupa una setantena d’entitats i reconeix que hi ha “preocupació”, ja que solen ser un dels primers camps on els governs solen retallar.

Per això, el tècnic de suport de la Coordinadora, Carles Serra, diu que caldrà fer “pressió” entre tot el sector per tal d’evitar que passi. “Evidentment les entitats es veurien afectades, però al final qui més nota una retallada en cooperació acaben sent les persones que es beneficien de l’acció de les entitats”, recorda.

Serra, a més, destaca que les ONG gironines també han patit la pandèmia i molts projectes que s’estaven desenvolupant a diversos llocs del món “han quedat aturats” pel confinament. En aquest sentit, explica, hi haurà entitats que hauran de demanar pròrrogues d’execució d’obres que estiguessin en marxa.

El tècnic de la Coordinadora reconeix que de cara aquest any estan “tranquils” ja que la majoria d’administracions – entre elles la Generalitat – ja han aprovat els pressupostos, tot i que alerta d’una “certa davallada” de les aportacions de particulars, especialment després de l’esclat de la pandèmia.

Repartir “equitativament”

Des de la Coordinadora d’ONG de Girona celebren l’increment “significatiu” en la dotació dedicada a la cooperació que hi ha en els comptes aprovats pel Parlament. En concret, la xifra destinada a projectes s’eleva als 9,7 MEUR.

En aquest sentit, Serra demana que es reparteixi de manera “equitativa” per tot el territori. “No volem que es continuï donant la immensa majoria de diners destinats a projectes i
programes a l’àrea metropolitana de Barcelona i allò que en diuen territori ens quedem amb les engrunes”, ressalta.

Readaptar-se per la covid

Una altra de les particularitats que ha deixat la covid-19 ha estat els canvis que han hagut de fer algunes ONG gironines en els seus projectes inicials. Serra explica que alguna ha passat de fer llibretes i gorres per a nens de Guatemala, a cosir mascaretes per donar a la comunitat amb la que treballa.

Una altra entitat que té cura de nens de Burkina Faso s’ha trobat que les autoritats els han tancat la casa d’acollida per precaució, però que tot i això, continuen ajudant i atenent des dels carrers.

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/