Arxiu

Premis i homenatges als Jocs Florals de Calella

La 35a edició dels Jocs Florals de Calella, que any rera any organitzen els Amics de la poesia, ha rebut un total de 216 originals.

El jurat d’aquesta edició ha estat format per: Imma Fuster, poetessa i Mestre en Gai Saber; Maria Bonet, poetessa i Mestre en Gai Saber i Cristina Font, criminòloga, comunicadora i poetessa.

Un total de 55 obres han optat a La Flor Natural, 35 a l’Englantina i 35 a la Viola.

Premis

La Flor Natural l’ha guanyat Pere Gorgoll (Anglès), amb el poema titulat ‘Nuesa’. L’Englantina l’ha aconseguit Josep Fàbrega (Calders), amb la poesia ‘Sant Jordi’, esdevenint així nou Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella. La calellenca Ester Gatell ha guanyat La Viola amb el poema ‘Els colors de la Fe’.

El Premi Maria Cardona (poema inspirat en les barques) ha estat per a Montserrat Altariba de Sallent amb l’obra ‘La meva nau’. Queralt Morros de Vilassar de Mar s’ha emportat el premi Francesc Castells (poema o corranda per dir a l’escalf d’una foguera) amb ‘Primavera, conte de bressol’; Ariadna Carresquer de Calella el premi juvenil La LLopa (tema lliure) amb ‘L’espera cap a tu’, Joan Rebagliato, també de Calella, el Francesc Grau (millor prosa poètica de tema lliure) amb ‘Temps de llops’ i Etna Miró de Lleida el Saula Palomer (millor prosa poética juvenil de tema lliure) amb l’obra titulada ‘El roure’.

Durant la gala, el Cau de Calella va ser un dels protagonistes al rebre un reconeixement a l’entitat en motiu dels 110 anys de la naixença de l’escoltisme a nivell mundial. L’entitat calellenca ha rebut una rabassa de bruc natural, original i única anomenada ‘Arrels’, brunyida i lacada per l’artesà de Calella Pere Martí. També, els caps de l’Agrupament Escolta Montnegre han rebut un pergamí poètic, de Josep Miracle, amb un sonet commemoratiu.

Un dels moments més emotius de la festa fou l’acte de record a Francesc Feliu i Quintana. Durant l’acte s’han recitat dos poemes seus, ‘Primers mots’ i ‘Vine amb mi…’ a càrrec de la rapsoda Anna Terricabras i Pau Feliu (nét de l’homenatjat i Hereu de Calella), respectivament. El fill de Francesc Feliu, el músic Jordi Feliu i Horta, va estrenar i dirigir la seva sonata evocativa ‘Quan l’ànima et parla’, acompanyat per un quartet de corda de l’Escola de Música de El poeta calellenc Josep Miracle va llegir el seu ‘Sonet de record’ dedicat a l’homenatjat.

El Mantenidor d’aquests Jocs, ha estat Josep Maria Juhé, geògraf, excursionista i descobridor de camins i paisatges..

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va anunciar que cap a finals d’any s’editarà un llibre amb un recull de poemes del mateix Francesc Feliu i Quintana.

 

Foto Yoyo

Publicitat

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/