Arxiu

Preguntes i respostes sobre la Fase 1

La regió Sanitària de Girona està a punt d’entrar  a la Fase 1 del desconfinament. Com a cada canvi de fase, Protecció Civil ha plantejat una sèrie de preguntes i respostes per a resoldre dubtes. En tot cas, cal tenir en compte que només estem parlant de la Fase 1 i que el virus continua molt viu i es manté el risc de contagi i propagació.

 

Puc anar a veure familiars/amics/veïns a casa seva?

Sí, està permès dins la mateixa regió sanitària del domicili propi mantenint la distància de seguretat i la resta de mesures preventives. No es recomana visitar les persones vulnerables (més grans de 70 anys, persones amb malalties que poden afectar…). Cal evitar el contacte físic en general (petons, abraçades, etc.), sobretot amb les persones més vulnerables. També es permet en general l’assistència a domicili per tenir cura de persones vulnerables o dependents i per recollir menors d’edat als domicilis dels progenitors o tutors sense límit de regió sanitària, inclòs el règim de custòdia compartida o similar.

Puc quedar amb gent al carrer?

Els grups màxims de persones són de 10 persones (aquest límit no s’aplicarà a persones que visquin juntes). Durant aquests contactes socials amb tercers s’hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene, com la distància mínima de seguretat de 2 metres o establir mesures alternatives de protecció física, d’higiene de mans, etc.

Puc fer ús de les zones comunes de l’edifici on visc?

Cal respectar la limitació de grups d’un màxim de 10 persones mantenint les mesures de seguretat (distància de 2 metres, no contacte físic…). Eviteu el contacte amb els elements comuns, com ara bancs i similars.

Al carrer he de portar mascareta?

No és obligatori al carrer, però és recomanable utilitzar mascareta sempre que es pugui, sobretot en espais tancats i al transport públic, on és obligatori. No és recomanable per a nens de 0 a 3 anys.

Es pot anar a la platja, al bosc o als parcs?

Sí, en l’activitat d’esport o passejada, d’acord amb les limitacions del nombre de persones i a les franges horàries permeses, sempre que l’ajuntament no les hagi tancat per seguretat.

Es pot fer turisme actiu i de natura?

Sí, per a grups màxims de 10 persones, amb empreses registrades de turisme actiu. Preferentment mitjançant cita prèvia. No es poden fer en locals o establiments, que només podran estar oberts a la zona de recepció i vestidors, si és el cas, i garantint sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció.

Quina limitació general hi ha pel que fa al nombre de persones dins de vehicles particulars?

Ús individual amb caràcter general.

Hi ha excepcions a l’ús individual de vehicles particulars?

En vehicles particulars de fins a 9 places, si els ocupants viuen junts es permet l’ocupació total del vehicle (sense obligatorietat de mascareta). Si els ocupants no viuen junts, es permet fins a 2 persones per fila si utilitzen mascaretes.

També està limitat el nombre de persones dins de vehicles professionals o d’empresa?

En vehicles professionals o d’empresa de fins a 9 places, si els ocupants viuen junts es permet l’ocupació total del vehicle (sense obligatorietat de mascareta). Si els ocupants no viuen junts es permet fins a 2 persones per fila si utilitzen mascaretes. En els autocars que lloguen les empreses per al transport dels seus treballadors s’ha de respectar el límit de la meitat d’ocupació dels seients i 2 persones dretes per metre quadrat.

I dins de taxis i VTC?

Fins a un màxim de dues persones per fila de seients amb ús de mascareta.

Poden circular motocicletes, bicicletes i patinets?

Sí, per les causes de mobilitat previstes. Es permet que hi vagin dues persones si porten casc amb visera o mascareta.

Puc anar a la meva segona residència?

Sí, dins la mateixa regió sanitària del domicili propi.

Puc anar a una segona residència fora de la meva regió sanitària si la meva parella hi té la residència habitual?

No, només hi pot anar qui hi tingui la residència habitual.

Sobre la sortida de nens i nenes al carrer

A quines hores poden sortir?

Entre les dotze del matí i les set del vespre, però només una vegada al dia. Es recomana evitar les hores de més afluència al carrer, sobretot al migdia. Estigueu atents si hi ha canvis normatius per a aquestes franges, atès que es poden modificar fins a 2 hores abans o després de l’horari actual tot mantenint la durada total de la franja horària.

 

Imatge: Lloret de Mar, juny del 2018 (ACN)

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/