Arxiu

Polèmica entre el govern de Tossa i l’oposició per la vacunació de l’alcaldessa

Tossa Unida demanava la reprovació de l’alcaldessa per haver-se vacunat durant la campanya que Salut va organitzar al geriàtric. La portaveu de la formació, Maria Àngels Pujals, recriminava a Colom haver passat “per davant de molta gent en espera”. Per la seva banda, l’alcaldessa ha reiterat que tenia “dret” a rebre la injecció i per això es va fotografiar i van penjar la imatge a les xarxes socials. Finalment, la reprovació de l’alcaldessa no ha tirat endavant perquè els tres grups al govern (JxCat, ERC i Endavant Tossa) hi han votat en contra. Colom ha demanat a Pujals que lliuri l’acte de regidora després de l’actitut que ha tingut amb aquest tema.

L’alcaldessa, Imma Colom, ha arrencat el plenari extraordinari  d’aquest dijous fet a petició de l’oposició, recordant que és “metgessa col·legiada” i treballa al CAP de Tossa de Mar, tot i que actualment està d’excedència. Per això, Colom ha afirmat que la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme també l’hagués vacunat per la seva condició de personal sanitari.

Tot i així es va vacunar al geriàtric del municipi, on ha assegurat que habitualment hi col·labora de forma voluntària. Colom ha recordat que la direcció de la residència va ser “la primera” en proposar-li i per això va acceptar. De fet, l’alcaldessa ha apuntat que des de la direcció del centre li van proposar fer-ho “d’amagat” però ella va decidir fer-ho “obertament”. “Que vegi tothom que tinc dret a la vacuna”, ha afegit. Per això va demanar que li fessin una foto i posteriorment l’Ajuntament la va penjar a les xarxes socials.

Davant d’aquestes explicacions, la portaveu de Tossa Unida, Maria Àngels Pujals, ha recriminat a l’alcaldessa que confongui “la seva professió amb l’alcaldia”. La regidora ha assegurat que Colom va escollir “deixar de ser metgessa per ser alcaldessa” però no sap “separar” les dues funcions. “Vostè quan vol és metgessa i quan vol alcaldessa”.

En aquest sentit, Pujals també pensa que no està justificat que la batllessa entri a la residència de forma periòdica mentre duri la pandèmia pels riscos que comporta. La portaveu de Tossa Unida ha recordat que l’accés està molt limitat i que els familiars que visiten els residents ho fan a fora per evitar possibles contagis.

En la mateixa línia, el regidor de Cs, Alfonso Sánchez, creu que la vacunació de l’alcaldessa va ser “poc adequada”. Sánchez ha afirmat que la majoria de metges del CAP encara no ha rebut la primera dosi de la injecció, quan ells “estan a primera línia”. Tot i així, el regidor ha culpat al Departament de Salut per no tenir “control” de les llistes de vacunats que elaboren els geriàtrics ni altres centres sanitaris on ja s’ha administrat el vaccí. Sànchez ha decidit abstenir-se de la reprovació de l’alcaldessa per “falta d’informació i del pronunciament de Salut” sobre aquest aspecte.

Suport del govern municipal

Per altra banda, les tres formacions al govern (JxCat, ERC i Endavant Tossa) han aprofitat per agrair la dedicació de l’alcaldessa i per les seves tasques de voluntariat. De la mateixa manera, els portaveus de les tres agrupacions han recordat que els protocols aprovats per la Generalitat sobre la vacunació en primera fase inclou personal del sociosanitari i creuen que el voluntariat de Colom al geriàtric s’inclou en aquest punt.

Finalment, la reprovació de l’alcaldessa s’ha desestimat per vuit vots en contra, quatre a favor i una abstenció

Publicitat

Kids And Us

C/. Alfons Castelao, 23

17300 – Blanes

T. 972333983

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

INS BISBE SIVILLA

C/. Valldebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

Visita el web
Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/