Arxiu

Platges segures

El principal atractiu turístic de Blanes i Lloret de Mar són les seves platges, totes amb bandera blava. Cada estiu hi passen milers de persones i per que aquestes tinguin les màximes garanties de seguretat, ja fa dies que hi treballen els equips de vigilància i salvament. La seva tasca és atendre possibles problemes, però, bàsicament, evitar que aquests s’arribin a produir. A Blanes, el servei va a càrrec de Protecció Civil. A Lloret de Mar, una temporada més, el servei s’ha concedit a l’empresa Proactiva.

A Lloret de Mar, a partir de l’1 de juliol, hi ha 22 socorristes de l’empresa Proactiva Serveis Aquàtics a les platges i cales. En paraules de Jordi Orobitg, regidor de platges, “és el nombre màxim de professionals que tenim per contracte i estaran tots en actiu per garantir la seguretat  aquests mesos de més afluència a les platges”. El regidor també ha recordat que “disposem del servei de salvament i socorrisme des del 15 de maig i fins el 15 d’octubre, el que ens converteix en un dels municipis de Catalunya que ofereix aquest servei durant més mesos a l’any”.

Pel que fa l’horari a les platges centrals, de Lloret i Fenals, serà de 10h a 19h i a les cales de 10.30h fins les 18.30h.

Aquests dies també han entrat en funcionament les 2 zones adaptades per les persones amb mobilitat reduïda ubicades a les platges de Lloret i Fenals que inclouen serveis com: vestidor, cadira amfíbia, joc de crosses aquàtiques, dutxa adaptada i banc de suport, línia de vida, passeres, una grua per fer el traspàs d’usuaris que fan el bany adaptat de la cadira de rodes a la cadira amfíbia,…

L’equipament de vigilància i salvament de les platges de Lloret inclou 5 llocs de socors i primers auxilis, 1 punt d’intervenció i assistència sanitària, 10 cadires de vigilància estàtica, 1 moto aquàtica de rescat, 2 vehicles, 4 ciclomotors, 6 desfibril·ladors, entre d’altres equips. Quant als mitjans, destacar que aquesta temporada es recupera l’embarcació neumàtica de vigilància costanera, adscrita a l’àrea de Protecció Civil.

El pressupost total destinat a les platges i cales de Lloret és d’aproximadament 1 milió d’euros, considerant despeses de: salvament i socorrisme, vigilància, seguretat marítima, manteniment, neteja i recollida de residus, etc. Lloret té actualment la bandera blava onejant a les seves 5 platges.

A Blanes, també hi ha 22 socorristes que cobreixen les platges Central , on hi ha un lloc habilitat per a persones amb mobilitat reduïda; s’Abanell, on està ubicada la cadira amfíbia i Sant Francesc. A cada platja hi ha un lloc de socors.

Blanes és l’única població de la Costa Brava que disposa d’un Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que depèn directament de l’Ajuntament. Això facilita que els seus efectius també puguin realitzar tota una sèrie de funcions addicionals.

Així ho destaca el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, que assenyala aquest element diferenciador, “són aquelles altres funcions que m’agrada qualificar com de ‘valor afegit’. Tenen cura del seu entorn immediat –entre la platja i el passeig- controlant el mobiliari urbà, les boies de senyalització marítima, així com les activitats que hi ha en aquest àmbit, tant les no desitjades com les no autoritzades”. Es tracta, per exemple, de venda ambulant, repartiment de propaganda, massatges que es donen a la platja, o fins i tot els petits furts o delictes menors que puguin produir-s’hi.

Els homes i dones del SVSS disposen de fins a 11 DEA –Desfibril·lador Extern Automàtic- que estan al seu abast, repartits molt a prop de la seva àrea de servei, en cas que en puguin tenir necessitat.

A banda de la seva tasca directa i principal de vigilància i salvament, els socorristes en realitzen d’altres de complementàries del seu àmbit. Un d’ells és la col·laboració que es fa amb el Projecte Medusa informant del nombre d’assistència per picades, així com identificant la tipologia d’aquest animal més freqüent. També es col·labora amb l’Agència Catalana de l’Aigua en la recollida de dades d’interès mediambiental: temperatures, estat de l’aigua, abocaments, etc.

Des dels serveis de vigilància de Blanes i Lloret, recorden als banyistes que han de respectar les banderes: verda (quan el bany està permès); groga (cal tenir precaució a l’hora de banyar-se) i vermella (el bany està prohibit per a tothom). A Blanes hi ha una quarta bandera per senyalitzar la presència de meduses.

Platja s'Abanell. Foto Aj Blanes

Publicitat

Kids And Us

C/. Alfons Castelao, 23

17300 – Blanes

T. 972333983

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/