Arxiu

Platges més segures a Blanes

Des d’aquest passat cap de setmana, les platges de Blanes han augmentat el seu nivell de seguretat amb la incorporació de 16 efectius al Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme (SVSS), que coordina en gestió directa el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament. A partir de l’1 de juliol s’incorporaran més socorristes, coincidint amb el període de l’estiu en què també augmenten el nombre de visitants i, sobretot, els usuaris a les zones de bany.

La posada en marxa del servei també ha implicat l’obertura dels tres llocs de socors que serveixen de base operativa, repartits al llarg de la zona litoral de Blanes on es dóna servei. Així, hi ha la base de Cala Bona, a la Cala Sant Francesc; el de la Platja Central de Blanes, a tocar del Club Vela; i el de la Platja de S’Abanell, a la zona turística d’Els Pins.

Blanes és l’única població de la Costa Brava que disposa d’un Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme que depèn directament de l’Ajuntament, enlloc de fer-ho a través d’alguna empresa o institució. Això facilita que els seus efectius també puguin realitzar tota una sèrie de funcions que, si es contracta una empresa externa, no són possibles. Una d’elles és que hi ha una coordinació directa amb la Policia Local de Blanes perquè puguin desenvolupar tasques de seguretat ciutadana.
Es tracta, per exemple, de controlar si es fa venda ambulant, repartiment de propaganda, massatges que es donen a la platja, o fins i tot els petits furts o delictes menors que puguin produir-s’hi. Enguany, però, els canvis que ha fet la Direcció General d’Emergències a través d’una instrucció tècnica modificant els criteris tècnics i de titulació d’aquest tipus d’efectius, ha suposat una dificultat afegida a l’hora de poder disposar del nombre adequat de socorristes per cobrir totes les platges.

Formació prèvia

Abans que el Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme es posés en marxa, aquest passat divendres es va fer una sessió informativa perquè tots els efectius que en formen part tinguessin clars els objectius i les tasques a cobrir al llarg del servei que donaran aquest estiu. La jornada es va completar amb els treballs d’adequació dels tres llocs de socors de què es disposa perquè tot estigués a punt per la seva entrada en funcionament.

Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, es va encarregar d’impartir un curs de prevenció en riscos laborals adaptat a la funció de socorrista aquàtic, principalment en l’entorn laboral en què treballen. Respecte les instruccions i indicacions que se’ls ha donat per realitzar el seu servei, s’incideix especialment en què han de ser proactius, de manera que abans que les situacions de perill puguin donar-se, estiguin amatents per si és necessària la seva intervenció.

Els casos que entren en aquesta tipologia són molt quotidians, on l’observació és fonamental per poder-los prevenir. Així, hi ha des de la persona que es detecta que està nedant amb símptomes d’esgotament, fins la que porta massa temps prenent el sol i pot acabar patint una lipotímia, passant per casos més greus com una dolència cardíaca, on la rapidesa és fonamental.

 

Foto Aj. Blanes

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/