Arxiu

Pineda, capital del teatre amateur

La Mostra Nacional de Teatre Amateur, que enguany ha arribat a la 15a edició, ha portat a la localitat de Pineda de Mar més d’una setantena d’obres de teatre diferents formats i gèneres teatrals, d’entitats i agrupacions amateurs de Catalunya i d’altres punts geogràfics com ara Madrid, País Valencià (Ayora i Traiguera) i França (Aucamville).

Paral·lelament a la programació teatral, durant els quatre dies del certamen la Mostra s’ha complementat amb diferents activitats adreçades a les companyies teatrals participants i al públic en general.

Una d’aquestes activitats paral·leles va ser la celebració del IV Consell de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC). La XTAC està integrada per 32 entitats amb 35 teatres repartits per tot el país i creada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, que té com a objectiu analitzar, debatre i promoure noves formes de treball entre els seus membres i millorar la gestió de la programació teatral.

Josep Rafecas, és el President de la federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya:

La plaça de Catalunya i el Centre Cívic Poblenou van acollir una fira d’intercanvi d’obres i textos teatrals entre les diferents agrupacions que han participat a l’edició d’enguany.

El conjunt d’activitats paral·leles de la Mostra es completà amb la celebració d’una xerrada a càrrec d’Àlex Casanovas, actor de teatre i president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, que portava per títol “Teatre Amateur, Teatre Professional”.

En el transcurs de l’acte central hi va haver una desfilada dels “Armats del Cos de Portants” (Sant Vicenç dels Horts) i l’actuació musical del grup instrumental “Bonvent i Bé que Sona”, de l’Escola Municipal de Música de Pineda de Mar. Però el punt àlgid de l’acte va ser l’homenatge que des de la Mostra Nacional de Teatre Amateur s’ha fet a l’actiu Montserrat Carulla, en reconeixement al suport que al llarg dels anys ha mostrar al teatre amateur català.

Escoltar Montserrat Carulla i Santi Vila (Conseller de Cultura):

La 15a edició de la Mostra ha programat diferents actuacions teatrals adreçades al públic infantil. En són un exemple el musical “Mediterrànea”, del grup Els 4 arreplegats (L’Hospitalet de Llobregat).

L’oferta teatral infantil es complementà amb l’obra “Alícia”, del grup de teatre Deixalles’81 (Sant Feliu de Codines) i amb l’obra musical “Sóc una nena” del Grup d’Amics del Teatre d’Ullastrell GATU.

A més de les obres teatrals adreçades al públic infantil, la Mostra Nacional de Teatre Amateur comptà amb la celebració d’un taller de circ a totes les edats, amb elements aeris, teles acrobàtiques, trapezi i equilibris.

 

Foto Yoyo

Publicitat

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/