Arxiu

Petards de baixa intensitat i comandes per internet

Sant Joan serà la primera gran festa que Catalunya celebrarà després del confinament.

Després de la caiguda d’ingressos que el sector pirotècnic ha experimentat ha causa de l’anul·lació de les Falles i les festes majors, la revetlla de Sant Joan es presenta com l’oportunitat de poder remuntar un any que molts donaven per perdut. “No sabíem si podríem celebrar la festa, molts negocis haurien hagut de tancar, per tant partíem de zero, i si ara assolim el 75% de vendes d’altres anys ja estarem satisfets”, comenta Josep Maria Vilardell, president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya.

Vilardell, recorda que aquest any la cita serà “més familiar” i tindrà “un format més petit”. Recomana a la ciutadania que aposti per llançar petards “de baixa intensitat”, tot i que admet que els que són més potents no estan prohibits. “El que es busca és minimitzar els incidents i actuar amb prudència”, assenyala.

Entre aquesta mena d’elements pirotècnics, s’hi troben les clàssiques bengales, les bombetes, les bateries i les fonts de colors. “Hi ha també animals graciosos, com les gallines que ponen ous”, indica Vilardell.

Per promoure l’ús d’aquesta tipologia de petards, s’ha incrementat l’oferta de lots de baixa intensitat, amb productes dissenyats per a infants i famílies. “Són elements dels quals se’n pot gaudir a distància i s’adapten molt bé a la situació actual”, apunta.

Escoltar Vilardell:

 

Mascaretes, desinfecció i distància

Els establiments dedicats a la venda de petards s’han adaptat a la situació actual i a banda d’obligar els clients i els treballadors a dur mascareta, han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos i senyalitzat itineraris d’entrada i sortida. “No ens ha costat adaptar-nos perquè som un sector en què ja hi ha una normativa estricta, per exemple l’aforament sempre l’hem tingut limitat”, remarca Vilardell.

Amb tot, per evitar cues i aglomeracions, aconsella no esperar a darrera hora per fer les compres i explica que s’han incentivat les comandes a través d’Internet: “Demanen el que volen i han de venir-ho a buscar a la botiga perquè enviar elements pirotècnics al domicili del client no està permès”, detalla. Assegura que els consumidors que escullin aquesta opció “no hauran de fer cua”.

També s’ha senyalitzat la distància entre clients amb línies, s’ofereix la possibilitat de consultar el catàleg de la botiga en format digital i es reparteixen alguns d’ús unipersonal.

Polèmica pels punts de venda temporals

Tot i que moltes persones s’estan anticipant i estan aprofitant per fer aquestes comandes en línia, Vilardell ha advertit que en certs municipis “podrien generar-se aglomeracions” per la escassetat de punts de venda. “Alguns ajuntaments han prohibit que s’instal·lin les casetes de petards tradicionals o han limitat els dies en què podran desenvolupar aquesta activitat”, comenta.

Demana a aquests consistoris que “es repensin el que estan fent” perquè va “en contra de la seguretat”. Critica la manca de diàleg d’alguns governs locals i recorda que aquests negocis “no són casetes de fires, són botigues especialitzades que estan al carrer i que formen part d’un sector que dona feina a 3.000 persones”.

Publicitat

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/