Arxiu

Pendents de la tarifació social

 En el mateix ple que l’equip de govern de Blanes es quedava amb 4 regidors, s’havien d’aprovar les ordenances fiscals 2018, pas previ a la redacció del pressupost de l’any vinent.

Segons explicava el regidor d’Hisenda, Nicolàs Laguna, “les ordenances 2018 estan condicionades per un increment de la despesa generat bàsicament per l’augment del sou del personal, un 400.000 euros; i pel canvi de model de la recollida d’escombraries aprovat mesos enrera. Per tant, “cal aprovar unes ordenances a l’alça”.

L’IBI, segons la proposta aprovada inicialment, puja un 3%. En aquest capítol s’està treballant per poder aplicar tarifes socials, és a dir aplicar bonificacions, segons les possibilitats econòmiques de cada família tal i com ja es fa amb les Llars d’Infants municipals. Aquest és un punt clau per a la majoria de partits de l’oposició.

L’impost de vehicles, i l’IAE es mantenen igual, tot i que aquest darrer, la recaptació ha baixat després de la situació per la que ha passat la Nylstar.

Per últim, s’han modificat les tarifes en els habitatges d’ús turístic, de manera que per donar-se d’alta es passaran a pagar 400 € enlloc dels 181’37 € que costava fins ara, i tant l’aigua com les escombraries tindran un increment de quota fixa com si fos d’una banda un habitatge buit, i de l’altra amb els mateixos barems de la recollida comercial enlloc de domèstica.

Pel que a les taxes i preus públic, es manté el preu de l’aigua, les escombraries pugen un 5% i la resta, un 3%. Les llars d’infants i la Ciutat esportiva, no tenen cap increment.

La gran novetat és que els impostos (IBI, vehicles..) es podran pagar en 12 mensualitats sense recàrrec.

La proposta va prosperar amb els 9 vots del PSC, PDeCAT i PP. Per la seva banda, ICV-EUiA, ERC i Batega per Blanes es van abstenir (8 vots) i tant Ciutadans com la CUP van votar en contra (4 vots).

 

Negociacions obertes

Mentre les ordenances 2018 estiguin a exposició pública, continuaran les negociacions entre totes les forces del consistori, i més ara, que ha quedat un govern molt minoritari.

Salvador Tordera PPC, va destacar el gran nombre de reunions fetes per intentar arribar a un acord, i va fer un prec als blanencs, “seleccioneu bé les deixalles. Si la fracció resta arriba a l’abocador de Lloret amb materials que no ho és, el cost augmenta”.

Joan Rota de la CUP, va ser dels que van defensar els descomptes socials de l’IBI, i va anunciar que presentarien al·legacions.

Jordi Urgell de Batega per Blanes, va destacar l’increment de preus pels habitatges turístics i va demanar el reglament per poder aplicar la tarifació social, “la nostra idea es abstenir-nos i negociar”.

Sergio Atalaya va recordar que a Blanes, “només s’han baixat els impostos quan Cs hi va incidir per tirar la proposta endavant”. També va recordar alguns compromisos no complerts i va assegurar que “cal gestionar millor”.

Joan Salmeron (EUIA-ICV) es va felicitar que tirin endavant els increment als habitatges turístics i va recordar que, “fa anys que reclamem la tarifació social. Primer semblava impossible. Ara ja s’aplica a les Llars d’infants i treballem per l’IBI”. Segons Salmeron, les properes setmanes caldrà molta negociació, i més tenint en compte com ha quedat el govern”.

ERC, es va abstenir i va apuntar que les ordenances havien estat un altre punt de desacord amb el PSC.

 

Imatge: Vots favorables a l’aprovació inicial (Foto Aj. Blanes)

Publicitat

Idiomes Lingua

Ctra. de Malgrat, 7

17300 – Blanes

T. 972351442

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/