Arxiu

Palafolls Aprova un pressupost de 10’5 MEUR

El gran objectiu: pal·liar els efectes de la Covid-19 i a garantir els serveis per a tota la ciutadania.

Congelació d’impostos i taxes

Un dels grans elements a destacar de l’Avantprojecte dels pressupostos pel pròxim 2021 és la congelació impositiva. Des del govern municipal s’ha considerat que en un moment on la ciutadania ha patit, i pateix, les conseqüències derivades de la pandèmia de la Covid-19 en cap cas podia haver-hi un augment dels impostos i les taxes que paguen els ciutadans. I en aquest sentit, entenent la complexitat de l’actualitat que s’està vivint, no només s’han congelat aquests tributs sinó que també s’han augmentat les bonificacions disponibles i enguany s’ha realitzat una campanya de comunicació de les bonificacions per tal que els veïns de Palafolls coneguessin els avantatges fiscals de les quals poden gaudir.

 

Pressupost en dues etapes

Alemany va exposa al Ple de Palafolls que enguany el pressupost partia de dos tempos. D’una banda el document presentat ahir al Ple de Palafolls amb els recursos que actualment es troben disponibles, i d’altra banda el moment en què es pugui incorporar el romanent, l’estalvi generat pel municipi que enguany es posarà a la disposició de l’Ajuntament.

La rebaixa del deute

L’evolució del deute dels darrers cursos és positiva, disminueix de forma progressiva i enguany es fixa en una xifra d’uns 40.000. En aquest sentit Alemany va voler agrair a l’antic govern de Palafolls la feina realitzada per rebaixar el deute, que ara està tenint una continuitat satisfactòria.

Pressupostos netament socials

Des del consistori s’ha apostat per realitzar uns pressupostos socials. Destaca en aquest aspecte que no hi ha davallada en les partides socials del pressupost, i a més s’ha decidit apostar especialment per polítiques de joventut, educació i cultura així com es preveu tirar endavant projectes socials com ara el Taxi a demanda o es mantenen també serveis municipals altament deficitaris però necessaris per a la ciutadania.

 

Grans grups d’inversions

Es destaquen al pressupost pel 2021 tres grans grups d’inversions; en primer lloc les inversions relacionades amb l’àrea territorial, com en son exemple els projectes del PUOSC o l’aposta per l’espai agrari, en segon lloc hi ha les inversions relacionades amb les instal·lacions i equipaments municipals, molts d’ells amb recents licitacions que incorporen millores entre d’altres al Teatre de Palafolls, l’EMMiD o al Centre RESPIR, i finalment inversions d’equipaments municipals de caràcter general que serveixen per mantenir l’activitat municipal i de l’ajuntament. Aquests grups d’inversions, a més, resten en esperar d’incorporar el romanent.

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/