Arxiu

Pacte Junts per Catalunya-ERC a la Diputació de Girona

Miquel Noguer (Junts x Catalunya) continuarà com a president. La primera vicepresidència serà per a Pau Presas (ERC)

 

A les darreres eleccions municipals JxCat va perdre la majoria absoluta a la Diputació de Girona tot i que continuava sent el partit amb més diputats (11) i l’aritmètica obria la porta a diferents opcions de govern. Després de setmanes d’especulacions,  el fins ara president Miquel Noguer i el portaveu d’ERC durant el darrer mandat Pau Presas han comparegut en roda de premsa per presentar l’acord per formar govern a la corporació.

“Us comuniquem que hem arribat a un acord de govern a la Diputació de Girona pels pròxims quatre anys”, ha arrancat Noguer que ha subratllat que es tracta d’un pacte que garanteix un govern “fort i potent” amb 20 dels 27 diputats del ple i, alhora, un acord “natural” per defensa l’independentisme. “L’acord s’emmarca en la unitat estratègica a nivell nacional i queda desvinculat de dinàmiques dels ens locals i comarcals”, ha afegit Presas.

Segons l’acord, en el ple d’aquest dijous els nou diputats d’ERC votaran la investidura de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, com a president, el càrrec que ha estat ocupat durant el darrer tram del mandat. Noguer es va convertir en president de la Diputació de Girona el juliol del 2018 després que Pere Vila deixés el càrrec per convertir-se en delegat del Govern a les comarques gironines.

La vicepresidència primera de la Diputació serà per a Pau Presas, que era el portaveu d’ERC a la corporació des del juliol del 2016 en substitució de David Mascort, que va deixar el càrrec quan el van nomenar secretari general del d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

A partir d’aquí, els partits no han desvetllat la resta del cartipàs, que continuen negociant tot i que asseguren que les converses estan “molt avançades”. “En els pròxims dies tancarem el cartipàs amb un repartiment equitatiu i proporcional en base als resultats”, ha dit Presas.

Noguer, que revalidarà la presidència, ha posat el focus en que JxCat i ERC són els dos partits que tenen més diputats perquè són els que més regidors i alcaldies tenen. “Quantes més alcaldies representem, millor, perquè la Diputació serà el reflex de les diferents sensibilitats municipals, especialment de les poblacions més petites”, ha exposat. El president no amaga, però, que els acords per governar a les diputacions no s’han forjat només al territori sinó que compten amb la participació de les direccions dels partits.

Pau Presas també ha posat èmfasi en què les diputacions son una “peça clau per seguir avançant i mostrant el suport majoritari que ha obtingut l’independentisme en les darreres eleccions municipals”, sobretot amb la mirada posada amb la sentència que dicti el Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

ERC sosté que, des d’un primer moment, han intentat arribar a un acord per governar plegats tot i que també han dialogat amb la resta de partits amb representació al ple. Després del 26-M el PSC va obtenir quatre diputats, la CUP i IdS es van mantenir amb un i Tots per l’Empordà entra al ple, també amb un diputat.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

The Home Outlet

Rbla. Joaquim Ruyra, 29

17300 – Blanes

T. 937998244

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/