Arxiu

Obres a la Tordera

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i pel director d’ATL, Josep Andreu Clariana, ha visitat les obres d’emergència per reparar la captació d’aigua marina de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicada al terme municipal de Blanes.

Calvet ha destacat que es tracta d’una actuació que forma part de l’obra pública orientada a l’Agenda verda, la qual cosa és important per tenir un país més preparat per noves emergències”. Així, ha insistit que “una circularització d’una matèria prima tant important com és l’aigua, ens ajudarà a tenir un país més preparat”.

 

El conseller ha posat en valor que “malgrat l’emergència sanitària hem pogut continuar aquesta obra fruit de l’emergència climàtica del temporal Gloria”. En aquest sentit, ha destacat la “complexitat tècnica” de l’actuació, i ha assegurat que “estarà en funcionament a finals de juny”. Encara quedarà obra, ha dit,  perquè “s’hi troba en un espai natural, i farem obra d’escullera i revegetació que la faran més integrada i utilitzable des del punt de vista cívic”.

Així mateix el conseller ha subratllat que “volem anar mes enllà, i dotar de robustesa el sistema d’abastament i garantir la funció ecològica del riu Ter”.

La dessalinitzadora de la Tordera va entrar en funcionament el 2002 amb una capacitat de producció de 10 hm3/any d’aigua potable i construïda per a reduir la sobreexplotació de l’aqüífer de la Tordera. A partir de 2011, la planta va duplicar la seva capacitat -fins als 20 hm3/any- i es va connectar a la potabilitzadora del Ter (Cardedeu), per poder aportar aigua al sistema Ter Llobregat. Dins els acords de la Taula del Ter, es preveu que la planta incrementi la seva producció fins els 80 hm3/any.

 

Ponts de la Tordera

Durant la visita, Calvet també ha anunciat que les obres del pont de la Tordera, que havien de finalitzar el mes de desembre, s’avançaran cap a l’octubre, després de trobar solucions constructives que ho han fet possible. La Generalitat és la responsable de refer el pont per on passen els vehicles de la carretera que uneix Blanes amb Malgrat de Mar.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, s’ha mostrat satisfet de poder tenir enllestida abans de temps una obra tant necessària per refermar les vies de comunicació de la vila, i també ha agraït l’esforç esmerçat. En aquest sentit, ha remarcat: “Per a nosaltres és una magnífica notícia. No tan sols perquè millorarà la mobilitat entre els dos municipis, sinó també perquè ajudarà a reactivar l’activitat turística, econòmica i comercial entre els dos territoris de Girona i Barcelona que representen Blanes i Malgrat”.

On no s’avancen els terminis, almenys de moment, és en les obres del pont per on passa la via del tren, responsabilitat d’ADIF. En aquest sentit, es manté com a data per acabar-les el proper mes de desembre.

Canosa ha lamentat que en aquest cas no s’hagin pogut avançar els terminis, “perquè la connexió amb Barcelona és molt important i ara es triga molt més temps”.

Els usuaris de l’anomenada línia de la costa, tindran encara més problemes a partir del 25 de juliol i fins al mes de novembre perquè s’anuncien obres a l’estació de la Sagrera de Barcelona i aixó també afectarà al servei. Hi haurà via única, es reduirà la capacitat de transport i caldrà aplicar mesures alternatives, el que encara complicarà més un viatge ja de per sí llarg i ple d’obstacles.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/